Yerli Google Earth olan Milli Coğrafi Analiz Sistemi kullanıma açıldı, hemen indir!

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

TSK'nın taktiksel savaş planlamada dahi kullandığı Google Earth benzeri uydu görüntülü harita servisi Milli Coğrafi Analiz Sistemi (CAS) resmen sivil vatandaşların kullanımına açıldı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İlk çıktığı günden itibaren milyonlarca kişinin beğenisini kazanan, insanların gitmedikleri yerleri görmelerine, gidilmemiş diyarlarda dolaşmalarına olanak sağlayan, bir kesimin de kendisini CIA ajanı olarak hissetmesine sebep olan Google Earth uygulamasını duymayanınız yoktur herhalde. 

Yerli Google Earth olan Milli Coğrafi Analiz Sistemi

Kısa süre önce uzaya fırlatılan yerli Göktürk 2 uydumuz, barındırdığı yeni nesil yüksek teknolojiyle Dünya’nın fotoğrafını karış karış çererek alınan görüntü verileri, Harita Genel Komutlanlığı tarafından hazırlanan Milli Coğrafi Analiz Sistemi ile özellikle TSK‘nın istihbarat ve taksiksel planlamalarında kullanıma sunulmuştu. Bu uygulama aynı Google Earth benzeri bir sistem olup, karış karış Dünya’nın yüzeyini incelemeye olanak sağlıyor.

TSK‘nın da izniyle şimdi tüm sivil vatandaşların kullanımına açılan yerli uydu ve harita uygulamamız Milli Coğrafi Analiz Sistemi (CAS) nedir, “aslında tüm Dünya’nın görüntülerini barındırsa da” şimdilik sadece Türkiye’nin görüntüsünü incelmemize olanak sağlıyor ve TSK’nın görebildiği kadar da yakın mesafeden görüntü izleme olanağı sunmuyor. Ancak belirtmekte fayda var, Milli Coğrafi Analiz Sistemi ile göreceğiniz görüntüler, Google Earth ile sunulan görüntülere göre hem daha yeni, hem de daha detaylı. www.andronova.net

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Milli Coğrafi Analiz Sistemi nedir

Milli Coğrafi Analiz Sistemi (CAS) İndir

Yerli uydu ve harita uygulamamız Milli Coğrafi Analiz Sistemi (CAS) indirmek istiyorsanız, aşağıdaki bağlantıdan indirerek bilgisayarınıza kurabilirsiniz. Belirtmekte fayda var, 56,5MB boyutundaki uygulama şimdilik sadece Windows bilgisayarlarda çalışmaktadır. 

İndirme adresi: 213.74.130.31/kurulum/HGK_CAS_Intenet_Setup_4_2_50.exe  ve 199.115.117.245/35232-HGK_CAS_Intenet_Setup_4_2_50.exe


Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2017, 18:01

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir