YouTube video mesajlaşma bilgisayarda

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Ünlü video paylaşım sitesi Youtube' ye firma tarafından yeni bir özellik eklendi. Yeni gelen güncellemeye göre uygulama içi mesajlaşmayı artık Youtube içerisinden yapabileceksiniz. Peki video' dan mesajlaşma nasıl yapılır?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Youtube uygulaması en çok kullanılan video paylaşım uygulamalarından biridir. Youtube gün geçtikçe kendini yenilemeye devam ediyor. Youtube mobil uygulamasında kullanıcılar mesajlaşma özelliğini kullanırken masaüstünde bu özelliği kullanamamaktadırlar. Sonunda youtube masaüstü kullanıcılarına da bu özelliği yeni güncelleme ile açtı.

Youtube’nin bu yeni güncellemesi ile artık web üzerinden özel video mesajları göndermek mümkündür. Geçtiğimiz yıl firma Youtube’nin hem android hemde iOS işletim sistemleri için yeni güncelleme yayınlayarak uygulama içi video mesajlaşmayı aktif hale getirmişti. Bu yılda bu özelliği web  üzerinden de vermeye başladı. Peki bu yeni özelliği nasıl kullanacağız.

YouTube video mesajlaşma bilgisayarda

YouTube’ ye yeni özellik geldi

YouTube mesajlaşma nasıl yapılır? Youtube sitesine giriş yaptığınızda profil resminizin yanında yer alan Youtube uygulamaları ile bildirimler arasında yer alan düğmeye bastığınızda video mesajınızı yayınlayabilirsiniz. Bu düğmeye bastığınızda ayrıca daha önce mesajlaştığınız kişileri ve hangi tarihte bu mesajı gönderdiğinizi görebilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

YouTube video mesajlaşma bilgisayardaEğer bu sayfada bir arkadaşınız yer almıyorsa kişiler seçeneği ile uygulama sizleri farklı bir sayfaya yönlendirmektedir. Yönlendirildiğiniz sayfadan kişilerinizi istediğiniz kadar artırabilirsiniz. Bu ekranda seçmiş olduğunuz kişilere mesajlaşma yapabilmeniz için uygulama davet linki gönderecektir.

Masaüstünde bu tarz bir yeniliğin gelmesi aslına bakarsanız oldukça iyi oldu. Çünkü mobil üzerinden video paylaşımı yapmaz masaüstüne göre biraz daha zordur. Bir sağ tıklama ile istediğiniz kişiye istediğiniz video mesajınız rahatlıkla gönderebilirsiniz. Fakat youtube paylaşım menüsü her iki ortamda da yerli yerinde durmaktadır. YouTube videoda mesajlaşma


Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2018, 00:52

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.