Yurtdışından getirilen telefon kayıt ücreti 500 TL

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Yurtdışından getirilen cep telefonlarda kayıt ücreti ne kadar? 2018 Kasım itibariyle 500 TL olarak güncellendi. Telefon imei kaydı nasıl yapılır yazıyı inceleyelim…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yurtdışından alınan telefonların imei kaydı için yeni kararname resmi gazete’ de yerini aldı. Kayıtta alınan harca büyük zam yapıldı. Yurtdışından getirilen cep telefonların kayıt ücretleri yenilendi. 170 TL olan harç ücreti 500 TL’ ye çıktı.

2017 Yılından 149 olan kayıt ücreti, 2018′ de 170 TL’ ye çıkarılmıştı. Şimdide neredeyse iki katına çıkarıldı.

Yurtdışı telefon kayıt ücretine zam tepkisi

Yapılan zam özellikle yurtdışından gelirken telefon getirenlerin tepkisiyle karşılaştı. İnternette konuyla alakalı çok sayıda eleştiri yorumları var.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

internetten yurtdışından telefon getirmede yasakla karşılaşabilirsiniz. Getirenler ya çok yüksek vergiler ödeyebilir veya el konulabilir.

Yurtdışından getirilen telefon kayıt ücreti 500 TL

Cihaz kaydında yatırılacak tutar pasaport sahibinin adına olması gerekiyor. Yurtdışından geldikten kaç gün sonra kayıt yaptırılması gerekiyor ve e-devlet üzerinden nasıl yapılır yurtdışı telefon kaydıyla ilgili detaylı yazımıza yurtdışı telefon kaydı nasıl yapılır haberimizden ulaşabilirsiniz. 


Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2018, 09:23

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.