Yurtdışından getirilen telefonlarda birden fazlası artık yasak!

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan bildiri ile artık yurtdışından getirilen birden fazla cep telefonlar için 2 kat vergi uygulanacak. Cihaz imei kayıtı yapılmayacak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yurtdışından getirilen telefonlarda yeni vergi dönemi! Artık birden fazla cep telefonların imei kaydı yapılmayacak! Yolcu yanında ikinci bir telefon getirirse 2 kat vergi ödeyecek!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı resmi sitesinde yer alan 03.02.2017 tarihli yurtdışından getirilen telefonlarla ilgili düzenleme

Yurtdışından yolcu tarafından getirilen birden fazla telefonlardan alınacak vergi 2 katına çıkarıldı. Yolcu yanında sadece kişisel kullanımı için gerekli olanın dışında hediye eşya olarak getirilen telefonlar için veya başkasının cihazı olan ve kendisininmiş gibi davranan kişilerden cihaz için 2 kat vergi alınacak.

Eğer cihazın vergisi ödenmezse, cihaz gümrüğe terk edildi olarak sayılacaktır. Buna göre yolcular 2 takvim yılı içerisinde 1 tane cep telefonu ile gümrük vergisi alınmadan dolaşıma dahil edilecek. Beyana aykırı davranan yolcuların üstünde veya eşyalarında çıkacak cihazlar için 2 kat vergi alınacak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Not: Birden fazla getirilen cep telefonları içinde imei bilgisinin alınarak getiren kişi adına ve üçüncü kişiler adına ağ tanımının yapılmaması sağlanacaktır.

Yurtdışından getirilen telefonlarda birden fazlası artık yasak!

Yurtdışından getirilen telefonlarda yeni vergi

Yurtdışından birden fazla telefon yasak

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yurtdışı telefonlarda imei kaydı yasaklandı mı?


Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2017, 14:14

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir