2018 OLED TV marka modelleri

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

LG, Samsung, Sony, Beko, Arçelik, Vestel ve Philips QLED ve OLED televizyonlar 2018-2019 yılı içerisinde daha gelişecek ve fiyatlar daha uygun olması bekleniyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

OLED ekranlar TV, telefon ve kameralarda sıkça karşılaşılan LED teknolojisinin bir türevidir. OLED teknolojisi LED teknolojisine göre iyi görüntü kalitesi, düşük güç tüketimi ve hızlı tepki verme gibi avantajlara sahiptir. Halihazırda sayılı marka tarafından kullanılan OLED ekranlar pahalı olmaları sebebiyle yaygın olarak bulunmamaktadır. OLED ekran teknolojisinde en önde gelen markalar LG ve Samsung markalarıdır.

OLED Ekran- LED ekran karşılaştırması: OLED “Organic Light-Emitting Diode” (Organik Işık-Yayan Diyot) ekranlar kendi ışıklarını yayarken LED ekranlar dış ışık kaynağına ihtiyaç duymaktadır. OLED ekranlar LED ekranlara göre yaklaşık 1000 kat daha hızlı olduğu bildirilmektedir. OLED ekranlarda ışık her pikselde ayrı ayrı kontrol edilebildiği için ekran bölgesel karatma imkânı sunmaktadır.

2018 OLED TV marka modelleri

2018 Yılı OLED TV modelleri

Samsung OLED TV, LG OLED TV ve dahası! 2018 yılı için hâlihazırda üç marka model çıkarmıştır. Bunlar LG, Samsung, Sony ve Philips’dir. LG firması 55 inç ile 77 inç arasında farklı ekran boyutlarına sahip W8, G8, E8 ve C8 OLED TV serisi TV’ler üretmektedir. Bu TV’lerde α9 (Alpha 9) işlemci kullanmaktadır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Samsung firması 55 inç ve 65 inç boyutlara sahip Q OLED TV serisi TV’ler üretmektedir. Bu TV’lerde Q işlemci kullanmaktadır. Sony firması 55 inç ve 65 inç boyutlara sahip AF8 OLED TV serisi TV’ler üretmektedir. Bu TV’lerde Android işlemci kullanmaktadır. Philips firması 65 inç boyutlara sahip 9 ve 8 OLED TV serisi TV’ler üretmektedir. Bu TV’lerde Android işlemci kullanmaktadır.
 


Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2018, 15:33

ETİKET:
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak