2019 En çok satan cep telefonları

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Geçen yıl en çok satan telefon markası yine Samsung oldu. Liste önceki yıla bakıldığında sıralama aynı şekilde gibi duruyor. Huawei yine ikinci ve diğerlerine bakalım…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Orta ve üst segment telefonlarla piyasaya önemli yön veren markanın başını çeken Samsung ve önemli bazı markaların geçen yıl ki satış rakamları açıklandı.

Söylentilere göre satış rakımları detayında yansımayan 5G Samsun cihaz satışı 6.7 milyonla sınırlı kaldı. Şirketin 5G’ ye daha yoğunlaşacağı söyleniyor. Hindistan, Avrupa ve Amerika’ da yüksek satış başarısını bir iki yılda yakalayacağı ön görülüyor.

  • Samsung, 2019 son çeyreğinde 70 milyon satış yaptı. Yıl bazında ise 296.5 milyon adet başarısına sahip. Pazar pay oranına baktığımızda %20 ve önceki yılla kıyaslandığında artış 200 bin adete ulaştı. Son çeyreğin oranına baktığımızda ikinci satış rakamına sahip.
  • Huawei ise bir yıllık satış rakamı 238 milyonu aştı. Amerika ile olan gerilime rağmen satış rakamıyla ikinci konumunda. Mobil pazar payına bakıldığında %16 oranına sahip. Tabi satış rakamının %60′ ını Çin oluşturuyor. Ülkesini arkasına alan bir marka diyebiliriz. Son çeyrekte 56 milyon satış yaptığı açıklandı.
  • Apple’ a baktığımızda yine en çok satış yapan üçüncü marka oldu. Satış oranı 196 milyon olarak belirtildi. Pazar payı ise %13. Önceli yıla göre %1 düşüş görülmekte. Son çeyrekte satışı 72 milyon olduğu belirtiliyor.
  • Xiaomi markasını artık 3-4 yıldır grafiklerde görmekteyiz. 124 Milyon satışla şimdilik 4. marka ünvanına sahip diyebiliriz. Etkileyici tasarımlara yönelen marka ciddi şekilde güçlü donanımlı modeller çıkarmakta. Son çeyreğine bakıldığında 32,7 milyona ulaşmış.
  • Oppo 119.8 milyonla önemli bir başarı yakaladığını söyleyebiliriz. Önceki yıla göre ciddi bir artış başarısı yakaladı. Pazar payına baktığımızda %8 olarak görülüyor. Çeyrek raporu ise 31 milyon.
  • Vivo 113.7 milyon ile 5. oldu. 

2019 En çok satan cep telefonları


Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2020, 21:41

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir