2020 telefon ve bilgisayar alımı için iyi bir yıl

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

2020 Bilgisayar fiyatları uygun olabilir. Bu durum sadece PC için geçerli değil aynı zamanda ucuz cep telefonları ile karşılaşabilirsiniz. Nedeni yeni modellerde 5G olması.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Önemli araştırma şirketlerinden biri olan Gartner’ ın yaptığı son analize göre 2020 yılı bilgisayar alımlarında ve telefon alımlarında iyi bir yıl olabilir. Hazırlanan rapora göre, bu yıl içn yakında ilk satışta artış yaşanacağı tahmin edilmekte. 

Geçen yıla göre bu yıl 1,7 oranında büyüme ön görülüyor. Bu rakamların dünya genelinde gerçekleşmesi beklendiği ve en çok büyüme görülecek ülkenin Çin olacağı belirtiliyor. Sonrasında Asya ülkelerinde önemli hareketlemeler olacak ön görüsü var.

Bir başka analize göre bilgisayar satışlarında bir düşüş yaşanabilir. 5G ile bu yıl daha canlı teknoloji gelişmeleri yer alacak. Özellikle desteklene cihazlar için hareketli yılların habercisi olacak. Bize göre 5G’ nin bu yıl değilse 2021 itibaren hızla yayılacağınız düşünüyoruz.

5G cihazlar 2020′ de payının maximum %12 olması beklenmekte. Bu oran 2022′ de %43 olabilir. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

2020 Özellikle telefon güncellemelerinde önemli bir yıl olabilir. Android 10 beklentisi çoğu cihaz üreticisinin yoğun çalışmasına neden oluyor. Diğer taraftan Microsoft’ un Windows 7 desteğinin sonlandırması bu yıl Windows 10′ a yoğunlaşma sağlayacağı düşünülüyor.

Yeni teknolojiyle fiyatlarda düşüşler yaşanabilir. Telefon, tablet ve laptop ucuz fiyatta olabilir.

2020 telefon ve bilgisayar alımı için iyi bir yıl

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.