5G işlemci Snapdragon 768G

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Qualcomm' dan yeni bir işlemci yolda. Snapdragon 768G 5G adlı mobil işlemcinin performans değeri bir öncekine göre önemli bir artış göstermekte.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Geçtiğimiz yılın son ayında duyurulan Snapdragon 765 ve 865 işlemcilere birde 765G ile daha üst segmentte çıkmıştı. Şimdide 768G ile bir yenisi daha ekleniyor.

Entegre olarak işlemciye 5G desteği geldi. 865 Modelinde bu teknoloji ayrı hücresek bir modemden sağlanıyordu. Önceki iki işlemcinin birbirleri ile arasındaki en öneli farkı grafik performansı olmuştu. Yanlış yazmıyorsak %20 bir farka sahipti.

Snapdragon 768G 5G ile 765 G arasında fark ise %15 olduğu söyleniyor. Birde işlemci GHz farkı ise %15 gibi bir değere ship. 2.8 Ghz hızında olduğunu söyleyelim. Yeni modelde “mmWave” ve 6 GHz X52 modem bulunmakta.

Oyun performansına dönük çıkarılacak işlemci ise önemli bir markanın modelinde kullanılacak. “Xiaomi K30 5G Racing Edition” olacağı söyleniyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Son gelişmelere göre tahmini virüs kaynaklı sebeplerden dolayı çıkarılacak işlemcilere belki 2021′ e kalabilir. Tabi gelişmelere göre bu yılın son çeyreğinde bir şeyler olabilir.

5G işlemci Snapdragon 768G


Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2020, 01:34

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir