5G Türkiye için 2020' de gelebilir

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Qualcomm Başkanı' nın yaptığı önemli 5G açıklamasında Türkiye' de yer aldı. Gelecek yıl kademeli olarak 5G bağlantısının çıkacağı ve hızla altyapı çalışmaları devam edecek.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

5G Teknolojisinde neredeyse lider konumda olan Huawei’ nin çoğu ülkede 5G çalışmaları sürmekte. Qualcomm tarafında önemli paylaşımlar yapılmaya devam ediliyor. 5G Türkiye için tarih olarak 2020 öngörüsü yapılan açıklamalarda ortaya çıktı.

Önemli işlemcilerin tanıtıldığı bir fuarda Snapdragon dışında birde 5G vurgusu yapıldı. Şirket başkanı tarafından yapılan açıklamalarda 5G alacak ülkeler açıklandı. Başkan Amon, 2020′ de Türkiye 5G ile buluşabilir.

Dünya geneline 5G bağlantısını sağlamak adına önemli çalışmalara imza atan şirket şimdilik 109 ülkede ciddi yatırımların olduğunu açıkladı. Ek olarak 2021′ de önemli ölçüde 5G kapsamı genişlemiş olacak. 

Açıklamada 2020 yılının 5G teknolojisi için önemli bir ölçek olacak. Tahmini olarak gelecek yıl 200 milyona yakın 5G abonesinin olacağını düşünüyoruz. 2022 Senesine kadarda 5G’ yi destekleyen telefonları kullanan kullanıcı sayısı 1.4 milyarı bulabilir. Sonrasında hedef 2.8 milyar olabilir.  

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Şimdilik gelecek yıl çoğunlukla metropollerde 5G yer alacak ve hızla yayılacaktır.

5G Türkiye için 2020' de gelebilir

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir