Araba sürerken köşeden çıkanları görme

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Elektrikli otomobiller ile önemli araştırmalar başladı. Bunlardan biri olan köşelerden çıkacak insanları, bisikletleri ve diğer nesneler için akıllı bir sensör çıkarılacak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Teknoloji son zamanlarda çoğu sektörde ön planda yerini aldı. Yeni geliştirilen bir sistem üzerinde çalışan Princeton adlı bir Üniversite, otomobillerin önüne yerleştirecekleri bir sensör aracılığı ile karşınıza çıkacak çoğu nesneyi belirleyebileceksiniz. Radyo frekansı yollayarak karşınıza çıkacak nesneleri daha önce fark edebileceksiniz.

Kazaların çoğu dikkatsizlik nedeniyle çıkmakta ve kör denilen noktalara dikkat edilmediğinden dolayı hayati tehlikelerle karşılaşılabiliyor. Yeni teknolojiler bu konuda önemli çalışmalara imza atıyor. En çok kazaların çıkış alanlarına göre çalışmalar yapan bazı kuruluşlar çıkardıkları teknolojilerle testlere başladı.

Elektrikli otomobillerle artık arabalar daha akıllı hale gelecek. Tabi hackleme gibi faktörlerde daha çok ön planda olacak. Yapay zekanın ulaştığı her alanda önemli gelişmelere şahit oluyoruz. Köşelerden çıkacak nesneler için yapılan çalışma çok ilgi gördü ve hatta yeni proje için birde prototip çıkarıldı.

Çalışmalarda bisiklet, araba, küçük nesne ve insanlar için ayrı ayrı testler yapılmakta. Aslında daha öncelerde bir sistem çıkarıldı ama pek verim alınamadığından rafa kaldırıldı gibi. Bu teknoloji de ise lazer ışınları kullanıldı ama güneş ışınları bu durumu zorlaştırdığından tam anlamıyla bir verim alınamadı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Eğer proje istenildiği gibi tamamlanırsa çok sayıda şirketin buna yönelik çalışmaları olacaktır. Projeyi daha ileri götürecek fikirler ortaya çıkacaktır. Bu sensöre birde otomatik frenleme sistemi eklenirse çok güzel olacak. Tabi risk analizleri olumlu geçerse.

Araba sürerken köşeden çıkanları görme


Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2020, 17:28

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.