Bitcoin virüsü bilgisayarları kullanıyor

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Bilgisayarınız Bitcoin üretiminde kullanılıyor olabilir mi? Bir kaç yıldır bazı korsanlar güvenliğini aştıkları bazı sitelere yerleştirdikleri kodlarla siteyi ziyaret eden kullanıcının bilgisayarına virüs bulaştırıyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bitcoin virüsü önemli bazı sitelerde görüldükten sonra ortaya çıktı. Hatta Bitcoin / Altcoin satışı yapan sitelerde dahi görüldü. Bazı siteler hacklenmiş ve hacklendiğini gizli tutan korsanlar tarafından yerleştirilen bazı kodlarla siteyi ziyaret eden kişinin bilgisayarına bulaştırılan virüs bulaşan bilgisayarı bir nevi zombi olarak kullanmakta. Bazende Bitcon ve Altcoin üretiminde kullanılan programlara enjekte edilmiş olabiliyor.

Adından sıklıkla bahsedilen bitcoin terimi; hiçbir merkez bankası, resmi kuruluş ile bağlantısı olmayan, fakat istenilen herhangi bir ülkenin para birimi ile alınıp satılabilen, başka bir üçüncü parti yazılım veya aracı kurumuna gerek kalmadan para transferi yapılabilen dijital değerlerdir. Bu değerleri korsan yazılımlar veya siteler ile hiç bir emek harcamadan kolay kazanca dönüştürülebilmektedir. Kullanıcı bu korsan yazılımlara sahip bir siteyi ziyaret ettiğin de veya bu tür programları yüklediğinde kullanıcı bilgisi dışında gizli olarak sistem işlemeye başlamaktadır.

Bitcoin virüsü bulaştığı nasıl anlaşılır?

Bitcoin bilgisayara virüs bulaştı! Korsan sitelere girildiğinde veya programları yüklendiğinde bilgisayar işlemcisi kullanımında aşırı derecede artış görünecek, bilgisayarda işlemcinin aşırı çalışmasına neden olacaktır. Bunu anlamanın en kolay yolu ctrl + alt + delete tuş kombinasyonlarını kullanarak görev yöneticisini açınız. Çalışan programlar ve ne kadar işlemci kullanıldığını gösteren bir ekran gelecektir. Eğer internet sitesinden kaynaklı bir artış görünüyor ise bilgisayarınız korsanların eline geçmiş kullanılıyor olabilir. Aynı şekilde hiçbir şey açık değilken de işlemci çok çalışıyor olabilir, bunun nedeni korsan yazılımın yüklü olmasıdır.

Kısaca bilgisayarınız aşırı yavaşladıysa ve CPU / ekran kartı soğutucuları çok sesli çalışıyorsa bi ihtimal virüs bulaşmış olabilir. www.andronova.net

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bitcoin virüsü bilgisayarları kullanıyor

Bitcoin virüsü nasıl engellenir?

İnternet siteleri üzerinden korsan faaliyetleri engellemek için reklam engelleyici programlar, bilgisayara yüklü olarak çalışan programları engellemek içinde antivürüs programlarının kullanılması korsan bitcoin üretimine engel olacaktır. Tabi her zaman ki gibi güncel virüs programlarını önermekteyiz. Birde tarayıcı da güvenlik eklentisinin yüklü olması artı bir güvenlik önlemidir. Bir çok virüs programının tarayıcılar için kullandığı veya önerdiği tarayıcı güvenlik programı vardı. 

Virüs programınızın güvenlik duvarını ve web güvenlik seçeneklerini açmayı ihmal etmeyiniz. Teknoloji haberleri


Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2018, 02:12

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.