Corona virüsünün Google ve Android' e katkısı

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Google' dan son gelen verilere göre virüsün olumlu şekilde şirketi etkilediği görülüyor. 2020 İlk çeyreği kazanç raporu duyuruldu ve önemli bir artış söz konusu.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google ve şirketlerinin hizmetlerinde virüsle birlikte büyük bir kullanım oranında artış görüldü. Corona, dünya genelinde çoğu sektörü etkilerken olumlu yönde en çok etkilenen bileşim sektörü oldu. Teknoloji alanında çoğu alan daha çok iş yapar hale geldi. Bunlardan biri Google oldu.

2020 İlk çeyreği Google’ un finansal sonuçları yayınlandı. Şu ab için elde edilen geliri 41 milyara ulaşan şirket geçen yıl ise ilk çeyrekte 36 milyar kazanç elde etmişti. Bu da bu yıl %13 gibi bir artı kazancı ortaya koyuyor. 

Google CEO’ sunun yatırımcılar için yaptığı bir konuşmasında Youtube, bulut servisi ve Google’ da yoğun bir kullanım oranı söz konusu.

Bu gelişmelere ek olarak Google’ un ilk iki ay reklam gelirileri fena değil ama Mart ayı için çok büyük bir düşüş olduğu söyleniyor. Tabi farklı alanlarda bunun eksikliği giderildi.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Youtube için çok büyük artışın olduğu açıklandı. Tabi kullanım oranlarıyla alakalı herhangi bir bilgi paylaşılmadı ama özellikle canlı yayın sayısı için ciddi artış oldğu belirtildi.

Corona nedeniyle kullanıcılar telefonlarıyla daha çok haşir neşir oldu. Uygulama indirmede son verilere göre Mart ayı içerisinde Google Play’ dan indirilen uygulama sayısı bir önceki aya göre %30 artmış.

Virüsün olumsuz yönde etkilediği bir alan ise cep telefonu satışları oldu. Ciddi düşüşler görülen cihaz satışı belki kampanyalarla kısa bir süre içinde toparlanabilir.

Corona virüsünün Google ve Android' e katkısı

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak