COVID pozitif olanlara elektronik bileklik

Savaş Taşcıoğlu
Yazar Savaş Taşcıoğlu 1 Minimum Okuma

Corona ile mücadele için alınan önlemlere bir yenisi ekleniyor. Karantina içerisindeki vatandaşlara elektronik bileklik takılması gündemde.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Sağlık Bakanı, Corona testi pozitif çıkanlar için yeni bir uygulamadan bahsetti ve uygulamaya alınması için hazırlıklar sürüyor. Karantinaya alınanlar için elektronik bileklik dönemi geliyor.

Virüsle mücadele için yeni bir yöntemin yakında kullanıma alınacağı haberi bugün tekrar gündeme geldi. Elektronik bileklikle takip sisteminin devreye alınmasıyla vatandaşlar daha rahat takip edilebilecek.

Yeni dönemin kesinlikle hayata alınacağı vurgulanıyor. Lakin farklı modeller de gündeme geldi. Örnek pozitif olan her bireyin evde bileklik takması ve bir diğer öneri ise eve bir cihaz konularak aynı şekilde takip edilmesi. Evden ayrılan olduğunda ilgili birime alarm şeklinde iletilmesi.

Cihazda belirli alanlar aşıldığı zaman cihaz uyarı gönderiyor. Uzaklaştıkça duruma göre alarm veriliyor. İlgili cihaz yerinden oynatıldığında yine ilgi birime uyarı gidiyor. Tabi henüz hangisi kullanılacak netleşmedi.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Daha faydalı olan uygulamanın hayata alınacağı açıklaması aktarılırken tahmini yakında belli bölgelerde testlere başlanılacağını düşünüyoruz.

COVID pozitif olanlara elektronik bileklik
COVID pozitif olanlara elektronik bileklik
Takip etmek:
Teknoloji alanında uzun yıllar teknik personel olarak hizmet verdim. Web site yazarlığı ve editörlük hizmetine 2013 yılında başladım. Şu aralar hem kendi teknoloji haber sitemde hem Andronova' da makale yazarlığı yapıyorum. İlgi ve iş alanı: Bilgisayar ve mobil cihazlardaki genel sorunlara yönelik araştırma ve onarım, Aynı zamanda popüler operatörlerden birinin uygulamalarını inceleme ve raporlama.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir