DASH kripto para nasıl alınır?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Sanal paralar dendiğinde akıllara ilk gelenin Bitcoin olduğunu söylememize gerek yok diye düşünüyoruz. Tümünü bu başlık altında değerlendirenler oluyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

DASH Coin, düşük maliyetler ile merkeziyetsiz finansal işlemler yapılabilmesi için üretilmiş olan kripto para birimidir. Bitcoin’e göre çok daha hızlı işlem onayı sunmak amacıyla geliştirilmiştir. 2014 senesinde Darkcoin ismi ile piyasada yer alan ardından isim değiştiren altcoindir. Litecoin Fork’u ardından piyasaya dahil olmuştur. Geçmişe yönelik işlemleri izlenemeyen bir altcoindir. PrivateSend modeli üzerinden çalışır ve sahibi olan kişi dışında kimsenin geçmiş yatırım işlemlerini görüntüleyebilmesine izin vermez.

DASH coin nasıl alınır?

Altcoin olarak alacağınız kripto paranın güvenilir bir borsadan hesap açılmalıdır. Ardından hesabınız aktifleşmesi ve işlem limitinin arttırılması için ek doğrulama yöntemleri talep edilebilir. KYC otomatik yönelttiği işlemlerin adımları tamamlanmalı ve kayıt edilmeli. Bu hesaba para yatırılmalı ve borsadan “kripto al“ sekmesine girilmelidir.

Görüntülenen işlem sayfasından ilgili parite seçimi yapılıp, güncel fiyat görüntülendikten sonra satın alma işlemlerine yönelik emirler verilir. Tüm adımlar ardında aldığınız coin miktarını hesabınıza yansıtılır. Tabi herhangi bir problem yaşanmıyorsa.

DASH Coin kullanılan alanlardan ve yerlardan bazılarına yer vereceğiz. Kripto paralarda alış ve satışların görüntülenmesi istenilmiyorsa bu ağ kullanılabilir. Cüzdanlar arasında sınır ötesi kripto para transferinde hız ve düşük masraftan yararlanılmak isteniyorsa DASH Coin ile işlem yapılabilir. Ağda kullanıcılara kredi vermeleri ve kazanç elde etmeleri için ek öneriler sunulur.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

 Ağa bağlı sanal cüzdanda çevrimiçi coin bırakarak yeni coin kazançları elde etmek yani staking gerçekleştirmek için DASH Coin kullanılır.

DASH alınabilecek yerlerden önmli olanlar ise, Binance, BigONE, Coinbase Pro, Bitfinex, Kraken ve KuCoin gibi çok sayıda kurulu bulunmakta. Bu borsalardan biriyle işlem yapmanız mümkün ama nere olursa olsaun bir gün bir sıkıntı çıkma olasılığı hep olacak.

Global borsalarda yer alan önemli kriptolardan biri ama işlem yaptığınız yerin sağlamlığı ve kullandığınız cihaz sistemlerininde korumasının incelenmesi gerekiyor.

DASH kripto para nasıl alınır?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.