DOGE coin Türkiye' de nasıl alınır?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

DOGE, Türkiye platformlarında satışı olan bir coin ve çoğunlukla ülkemizde Binance üzerinden alımlar yapılmakta. Malum yakın zamandaki gelişmelerin etkisi var.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

DOGE Coin, 2013 senesinde piyasaya çıkan, ilk olarak espri yapmak amacıyla geliştirilen kripto para birimidir. Jackson Palmer ve Billy Markus tarafından üretilmiştir. Geleneksel bankacılığın yüksek ödeme ücretlerinin olmadığı ödeme sistemini oluşturmak amacıyla üretilmiştir. Merkeziyetsiz olan kripto para borsalarında işleme girer. Uzun vadeli yatırım işlemlerinde daha fazla tercih edilen bir kripto para birimidir.

DOGE nerelerden alınır?

DOGE Coin alınan yerler, Huobi Global, Gate.io, Kraken, KuCoin gibi küresel anlamda güven sunan kripto para borsalarıdır. Gerekli şartları yerine getiren borsalarda hesaba sahip olan kişilerin alım-satım ve takas işlemlerini onaylı hesaplarında gerçekleştirebilirler. Global anlamda işlem hacmi geniş borsaların listesinden olan Dogecoin, erişilebilirlik açısından öndedir.

Paribu, Binance ve BTCTurk üzerinden işleminizi yapabilirsiniz. Alım yaparken kullandığınız cihazınızında güvenliğini sağlamanız gerekiyor. Her yerde kullandığınız cihaz ve internetle işlem yapmayınız.

DOGE nasıl alınır?

DOGE Coin’in işleme girdiği kripto para borsalarının herhangi birinde hesap açmak ve alım emri tanımlamak gerekir. Bunun için seçilen borsaya internetten erişilmeli ve ana sayfadan “kayıt ol“ sekmesine giriş yapışarak kayıt tablosu doldurulmalıdır. Bilgilere onay verdikten sonra gelen KYC işlem adımları tamamlanıp, hesaba para yatırılmalıdır. Ardından borsanın “kripto al“ sekmesine giderek işlem sayfasındaki DOGE coin paritesi ve anlık fiyat görüntülenir. Bu alanda DOGE Coin alım emri tanımlanır. Alınan miktarı hesaba bağlı sanal cüzdanda görüntülenir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İşlem yapılmadan önce kesinlikle kullanılan platformun sağlamlığından emin olunuz. Bir çok yorumda reklam yapanları görürsünüz. Bunlar refarans koduyla komisyon almak için uğraşan kişilerdir ve bir çoğunun önerdiği platformların güvenirliğinin olmadığını düşünüyoruz. Ayanı şekilde yatırım yapılan kripto paralarında projesinin sağlamlığı ve arkasındaki güç önemli olduğunu vurgulayalım.

DOGE nerelerde kullanılır?

DOGE Coin kullanılan alanlar:

  • Diğer kripto para birimleri ile değişimi sağlamak için kullanılır.
  • Alım-satım işlemlerinde düşük emir onayı süresinde işlem yapmak için DEOGE Coin kullanılabilir.
  • Cüzdanlar arasında sınır ötesine, düşük masraflı hızlı coin transferi yaparken kullanılabilir.
  • Sosyal medya ağlarında ve kriptografik içerik paylaşım platformlarında kullanıcılara bahşiş vermek için beğenile DOGE Coin olara gönderilebilir.

DOGE coin Türkiye' de nasıl alınır?

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak