EOS coin nedir, ne işe yarar ve nasıl alınır?

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Kripto para alımlarında çoğu kişinin bilinçsiz şekilde coin aldığını söyleyebiliriz. Ani çıkış yapanlara yönelenler, genelde yukardan alır ve kısa sürede zarar eder.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Blokzinziri protokolü olarak tanımlanan EOS’lar, 2017 yılından bu yana yatırımcıların hayatındadır. Yüksek transfer hızı ve esneklik sunan EOS, block.one şirketi tarafından kurulmuştur. İlk blokzinciri platformu olarak tanınan EOS’un satışı dönem dönem açık artırmalar ile gerçekleştirilmektedir. Bu yöntemle fonlar toplanmakta ve toplanan fonlar, yeni kripto paraların geliştirilmesinde kullanılmaktadır. Merkezi olmayan EOS sistemi işlemlerini DPoS konsensüs mekanizması şeklinde gerçekleştirmektedir.

EOS çalışma şekli, merkezi olmayan yöntemlere dayanmaktadır. Merkeziyetsiz olmanın avantajını yarımcılarına sunan EOS’un yüksek işlem kapasitesi diğer platformlardan onu ayırmaktadır. Güvenlik açısından gelişmiş bir platform olan EOS’la çalışan akıllı kontratlar, paralel olarak işlem yapabilmektedir. EOS’un çalışması veri doğrulaması gerçekleştirilerek yapılmaktadır. Yetkilendirilmiş İş Kanıtı olarak da bilinen dPOS madenciliğini kullanan sistemi, enerji sarfiyatını minimuma indirmektedir.

EOS nasıl saklanır?

EOS’un bir blok zinciri olması saklama alanının kripto paralardan farklı olarak gerçekleşmesine neden olmaktadır. Özel donanım cüzdanlarında saklanabilen EOS, çok sayıda saklama seçeneği sunmaktadır. Özel anahtarlarla koruma altına alınan EOS cüzdanları, güvenlik protokolünün artırılmasını sağlamaktadır. Çevrimdışı donanım cüzdanlarında saklanabilen EOS’lar kolay muhafaza ve transfer sebebiyle yatırımcılar tarafından beğenilmektedir. EOS’u saklamak için kullanılabilecek donanım cüzdanları şu şekildedir:

  • Çevrimiçi EOS Cüzdanları (EOS Authority),
  • Masaüstü EOS cüzdanları (Scatter veya Atomic Wallet),
  • Mobil EOS cüzdanları (EOS Lynx, TocketPocket veya Meet.one).

EOS adresine hesap adı nasıl tanımlanır?

EOS transfer işlemleri öncesi hesap adının ve hesabın tanımlanması gerekmektedir. EOS BtcTurk içerisinde kullanılabilen bir blok zinciridir. Bu nedenle hesap tanımlama işlemi BtcTurk içerisinden de yapılabilmektedir 12 karakterli olan EOS hesap adları, kullanılan borsaların EOS’a ait alanlarından yapılmaktadır. EOS’un böylelikle transfer edilebildiği sistemi çekim ve yatırım işlemlerine de izin vermektedir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

EOS coin nasıl alınır diye Google’ da arama yapanların dikkat edecekleri en önemli üç husus var ve diğerleri de duruma göre değişiyor. Birincisi işlem yapacağınız borsanın güçlü ve güvenilir olmasına özen gösteriniz. Malum batan batana veya dolandıran dolandırana. İkincisi alacağınız coin’ in sağlam proje olduğundan ve arkasındaki yapının büyüklüğüne dikkat ediniz. Üçüncüsü ise çok yükselmiş bir sanal paraya yüksekten girmeyiniz. Bekleyiniz büyük ihtimal düşüşe geçecek.

EOS coin nedir, ne işe yarar ve nasıl alınır?

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.