Facebook Libra nedir kripto para Bitcoin' i etkiler mi?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Facebook Libra ve Calibra cüzdanı nedir? Facebook' un yeni kripto para birimi Libra ve cüzdanı ise Calibra olarak adlandırıldı. Libra, Bitcoin mi, alım satımı ve nasıl kullanılır?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

1-2 Yıldır Facebook‘ un kripto para piyasasına gireceği haberlerini duyuyorduk. Bu yıl şirketten bu konuda yeşil ışık yandığı verilen mesajlarla anlaşılmıştı.Son olarak kripto para için çalışma yaptıkları açıklandığında büyük olay olmuştu. Yeni gelen bilgiler git gide konuyu resmileştirdi.

Yapılan açıklamada blockchain destekli yeni kripto’nun Visa, eBay, MasterCard, PayPal ve bir kaç tane daha sistemi destekliyor. Facebook Libra kripto para ile Calibra adlı digital bir cüzdan da tanıtımda yerini aldı. 

Sosyal dev kendi para birimini 2020′ ye yetiştirmeye çalışıyor. Çıkaracağı Calibra cüzdanın WhatsApp ve Facebook Messenger uygulamasında da kullanılabilecek. Cüzdan uygulaması bağımsız olarak çıkacak bir uygulama olacağı belirtildi.

Dünya genelinde yetişkinlerin yarısının aktif olarak kullandığı bir banka hesabının olmadığını biliyor musunuz? Bu durum işletmeleri dolaylı yoldan etkilediği bir araştırma raporuyla sunulmuş. Küçük olan işletmeler bu neden ile kredi çekmekte zorlandığı belirtiliyor. Blockchain teknolojisi yaygınlaştıkça bu durum daha az olabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Facebook Libra nedir kripto para Bitcoin' i etkiler mi?

Facebook Libra kripto ve Calibra cüzdanı

Facebook cüzdan ilk çıktığında sadece mobil cihazda kullanılabilecek. Telefonla Libra alımı ve gönderme çok kolay olacak. Tabi ilk zamanlar bazı aksaklıklar illa olacak. Facebook’ un sistemlerini oturtması belki yıl sonunu alacak.

Facebook kripto parasıyla, fatura ödeme, toplu taşımada kullanma ve alışveriş yapma gibi çok çeşitli alanda kullanımı hayal etmekte.

Facebook Calibra ile para gönderme ve alışveriş nasıl yapılacağını ortak olan ödeme sağlayıcılarının listesini seçerek yapılabilecek.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Facebook Libra para, döviz alımı ve satımında kullanılabilmesi için çalışmalar yapılıyor. Doları, Facebook cüzdan ile Libra birimine çevirebileceksiniz.

Libra, Bitcoin’ i pek etkilememesi bekleniyor. Malum sağlam bir teknoloji alt yapısında sahip. Olsa olsa Bitcoin’ in fiyatını arttırır. Facebook kripto ancak altcoin’ ler arasında güçlü bir rakip olarak çıkar.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.