Facebook' tan haber yayınlarına abone olma güncellemesi

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Facebook, kullanıcılarının çeşitli haber yayınlarına abone olabileceği bir güncelleme yayınlamaya hazırlanıyor. Bu yeniliği 2017 son çeyreğinde hizmete açması bekleniyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Dünyanın en çok kullanılan sosyal paylaşım sitesi konumunda bulunan Facebook, yapmaya hazırlandığı son güncelleme ile kullanıcılarının çeşitli haber kanallarına abone olmasının yolunu açmaya hazırlanıyor.

Yeni hizmet 2017 yılının sonlarında: Kullanıcıların, haber kanallarına abone olarak Yurt ve Dünya gündemini Facebook üzerinden ücretsiz olarak kontrol edebileceği bir sistem üzerine çalışan Facebook yönetimi, bu uygulamayı 2017 yılının sonlarına doğru kullanıma sunmayı planlıyor. Ünlü haber kaynağı Wall Street Journal’ın duyurduğu bu gelişme, haberlere ulaşabilmek için ayrı bir site ve uygulama kullanımı gereksinimini ortadan kaldırıyor.

Facebook' tan haber yayınlarına abone olma güncellemesi

Facebook haber yayınlarına abonelik güncellemesi

Sonbahar’ da yapılan seçimlerdeki yalan haberler Facebook yönetimini bu arayışa itti. 2016 yılı sonbaharında yapılan seçimlerdeki yanlış bilgilendirmeler dünya üzerinde büyük bir yankı uyandırırken Facebook yönetimini de yeni bir haber kaynağı keşfine itmek zorunda bıraktı. Yapılan yeni güncelleme ile Facebook Google Haberler uygulamasını devralarak kendi platformunda bu haberleri kullanıcıları ile paylaşmayı planlıyor. Bu şekilde kullanıcılar haberlere Facebook üzerinden kolaylıkla ulaşabilecek.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yapılan bu son güncelleme ile Facebook kullanıcılarını kendi platformunda daha uzun süre meşgul etmeyi ve keyifli vakit geçirmesini planlıyor. Aynı zamanda haberler ile birlikte reklam getirisini de ciddi miktarlara çekmeyi planlayan Facebook yönetimi, bu şekilde bir uygulama arayan diğer sosyal paylaşım platformlarının da önüne geçmiş bulunuyor. Bilindiği üzere Twitter ve diğer bilinmiş sosyal paylaşım platformları da bu şekilde bir güncelleme üzerinde uzun süredir çalışmalar yapıyorlardı.


Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2017, 21:06

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.