Farklı marka ram birlikte çalışır mı

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Farklı marka ram' ler birlikte çalışır mı sorusunu çok sık duymuyoruz ama eskiden her zaman merak edilen konulardan biriydi. Peki uyumlu çalışır mı?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Ram muhabbeti sıklıkla bilgisayarlarda duyulan bir kavram ve telefonla alırken de bakılan özelliklerden biridir. Biz bu söktörde çok uzun zaman çalıştık ve genel olan bilgileri sizlerle sık sık paylaşmaktayız. Cihazlarda ram faktörünü anlatmaya gerek yok diye düşünüyoruz. Hız için temel donanımlardan biri olduğunu çoğu kullanıcı bilir. 

Farklı marka ram çoğunlukla uyumlu çalışır. Lakin bazen çakışarak bilgisayarın açılmamasına ya da açılıyor ama ara ara mavi ekran hatasına düşürebiliyor. Ram almadan önce dikkat etmeniz gereken hususları aşağıya ekledik ve bunlara dikkat etmede fayda var.

  1. Alınan ram’ lerin mhz değerleri aynı olması gerekiyor. Olmazsa hangisi düşük mhz ise onu dikkate alır ve iki ram’ de bu değerde çalışır.
  2. Ayrı markaların uyumlu olup olmadığı Google’ dan araştırılabilir.
  3. Kullanılan cihazın (Anakart) en yüksek kaç mhz desteği varsa ona göre bir değerde alınız.
  4. Daha stabil çalışması için önerimiz aynı markanın ram’ leri kullanılması.
  5. Uygun fiyatta ram’ ler bulunuyor ama uzun fadede ve uzun saat kullananlar için kaliteli markaların ürünlerinin tercih edilmesini öneriyoruz. Çok sık oyun oynayanlar veya yüksek donanım ihtiyacı olan yazılımlar kullananların belli bir süre sonra yeniden ram almamaları için bu hususa dikkat etmekta fayda var.

Mavi ekran sıkıntısına dikkat

En çok buna neden olanlardan bazıları şöyle;

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Virüs bulaşması
  • Windows’ ta silinen sistem dosyası veya bozuk dosya
  • Harddisk bozukluğu veya boot sector sorunu
  • Arızalı ram veya uyumsuz ram’ ler

Farklı marka ram birlikte çalışır mı


Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2020, 01:28

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir