FBI' dan modemi kapatıp açın önerisi

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

FBI neden modemi kapatıp açmalıyız önerisinde bulundu? Dünya genelinde VPNFilter virüsü modeme erişim yapabildiğini ve ön bellekte yer aldığından modem kapatıp açtığınızda siliniyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Eset (Global bilgi güvenliği kuruluşu), internet bağlantısının kuruluşunu sağlayan modemlerin herhangi bir küresel risk taşıyabileceğini herkese duyurdu.

Dünya üzerinde bulunan birçok modem VPNFilter adında yabancı ve tehlikeli bir yazılım tarafından yoğun tehdit altında kalmış durumdadır. Bu kod modemin geçişlerini izleyebiliyor, cihaza hasar bırakabiliyor. Bu konu üzerine çalışma başlatan FBI, bunun için alınabilecek en hızlı önlem olarak tüm dünyaya ‘’modeminizi kapatın ve 30 saniye bekledikten sonra tekrar açın’’ çağrısı yaptı.

FBI' dan modemi kapatıp açın önerisi

Modem neden kapatılıp açılmalı?

Ne oluyor? Ne yapılmalı? Kapatılıp açılmasındaki sebep nedir?
Bu konu hakkında insanlar da bazen kuşku içine düşebiliyor ve birçok soruları yetkililere bildirmek istiyor. Bunun üzerine Eset bir açıklama yaptı. Eset kısacası olayın 50’den fazla ülkede ve 500 binden fazla yönlendiricinin VPNFilter adındaki bir kötü yazılımın tehlike açtığını söyledi. Bunun için de insanların sadece modemlerini ve elektriklerini kapatıp 30 saniye sonra tekrardan açmaları yeterli olacaktır. Kapatıp açılmasında ki sebebi merak eden insanlara da Eset, VPNFilter kodunun nereyse büyük bir çoğunluğunun geçici bellekte durduğunun ve yeniden başlatmayla hareketinin silineceğini belirtti.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Eset antivirüs yazılım firması bu yazılımı durdurabiliyor muş?

Eset bu konu hakkında gerekli çalışmaların başlatıldıktan kısa bir süre sonra zararlı yazılımın LinuxVPNFilter olarak etiketlemiş durumdadır. İddiaya göre bu yazılım Eset kullanıcılarına korunduğundan dolayı zarar veremiyor. Her ihtimale karşı modemi açmayı ve kapatmayı öneriyor. Gün içerisinde veya 2-3 günde bir modemi kapatıp açmak internet hızı içinde verimli olabilir.

Eğer sorun hala devam ediyorsa modeme reset atmak en doğru tercih olacak. 


Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2018, 14:25

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak