Galaxy S8 önemli bir güvenlik açığı ortaya çıktı

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Samsung, kısa süre önce tanıttığı dünyanın şuan için en iyi telefonu olarak görülen Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus modelinde güvenlik açığı çıktı. Yüz tanıma açığı!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Galaxy S8 önemli bir güvenlik açığı olduğu ortaya çıktı. Samsung‘ un daha bir kaç gün önce tanıtımını yaptığı Galaxy S8 modelinde, mevcut olan yüz tanıma özelliğinde ortaya çıkartılan güvenlik açığı bir hayli şaşırttı.

Galaxy S8 modeli, şu an için dikkat çekici tasarımıyla göze çarpsa da S8′ de mevcut olan bir teknik özellik, bu güzelliği şimdiden gölgelemeye başladı. Telefonun arka kısmında kamerayla aynı hizada bulunan parmak izi sensörü pek çok kişinin tuş kilidini açmak için başka yöntemleri kullanacağını ispatlıyor gibi. Bu yöntemlerden birisi de en az güvenliği bulunan metot olarak düşünülüyor.

Galaxy S8 güvenlik açığı mı var!

Galaxy S8 güvenlik açığı mı var!

Yüz tanıma özelliği herhangi bir şekil oluşturarak ya da şifre kodu girerek kerede açmak yerine yeni model S8 sahibini yüzünden tanıyor. Ön kameradan alınabilen görüntü sahibinin yüz oranlarını tespit etmek için kullanılıyor ve sonuçta kimlik onaylanarak kilit açılıyor. Bunu yapabilmek için yalnızca telefonunuzu selfie çeker gibi yüzünüze doğru yöneltmeniz yeterli olacaktır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Parmak izi ile kameranın iris taraması çok başarılıdır ve vücudun önemli bölümlerini erişim sağlamadan sanal şekilde kandırılması neredeyse olanaksızdır. Fakat yüz tanıma da diğer biyometrik metotlara göre çok daha yetersiz seviyede bir güvenlik sağlar. Bir Galaxy S8 kullanıcısının telefonu kandırarak şifreyi açabilmesi ve Samsung telefonun Samsung Pay vasıtasıyla ödeme yaparken yetkilendirme metotlarından olan yüz tanımaya izin vermemesi gibi sebeplerle Samsung S8 güvenlik açığı sonucunun çıkarıldığını ifade etsek, herhalde yanılmış olmayız.


Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2017, 10:53

ETİKET:
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.