Garanti Bankası hesap hareketleriniz virüsü

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Şubemiz nezdindeki… numaralı (IBAN: TR… ) EUR hesabinizin, … tarihleri arasındaki hareketleri bakiyesi ekte yer almaktadır. Türkiye Garanti Bankası A.S. açtığımda bilgisayarıma virüs bulaştı!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Virüslü e-postalara dikkat! “Subemiz nezdindeki 9088588 numarali (IBAN: TR07 ** ** ** **0 **588) EUR hesabinizin, 24.10.2017 ile 26.10.2017 tarihleri arasindaki hareketleri ile 09.10.2017, saat 06:00 itibariyle bakiyesi ekte yer almaktadir. Saygilarimizla, Türkiye Garanti Bankasi A.S. USAK Subesi” şeklinde bir e-posta aldıysanız ya da Vakıfbank, Halkbank, Akbank, alBaraka, Abank, Anadolubank, Denizbank, QNB Finansbank, HSBC, INGbank, Türkiye iş bankası, Kuveyt Türk, Odeabank, PTTBank, TEB, Yapıkredi, Ziraat bankasu, Türkiye Finans ve diğer bankaların adını kullanarak mail aldıysanız gelen belkide virüs olabilir.

Dikkat gelen virüslü e-posta olabilir! 

Son yıllarda yukardakine benzer çok sayıda dolandırıcılık ya da virüs bulaştırma yöntemleri bulunmakta. Bazıları gözüne kestirdiği e-posta hesapları için bazılarıda ulaşabildikleri tüm e-posta hesaplarına göndermekte. Bu tarz virüsler bazen sadece işletim sistemine zarar verirken bazıları da kişisel verileri (banka bilgileri, şifreleri, verileri şifreleme) çalmak için kullanılmakta. Eğer sizede buna benzer bir mail geldiyse ilk önce mause ile sağ tıklayıp bilgisayara farklı kaydet seçeneği ile bilgisayarda bir yere kaydetin. Sonra üzerine sağ tıklayıp virüs taraması yapınız. www.andronova.net

Garanti Bankası hesap hareketleriniz virüsüVirüslü e-postalardan korunma

Virüslü e-postalardan korunma

  • Yukarıda önerdiğimiz yani gelen mail de yer alan dosyanın üzerinde sağ tıklayıp farklı kaydet yöntemi ile bilgisayara kaydetin. Sonra virüs taraması yapınız.
  • Bazı virüs programlarında virüs uygulamasında yer alan bir özellikle virüs programı aracılığı ile dosyayı açarak her hangi bir hamleyi önleyebiliyorsunuz.
  • İndirdiğiniz dosyayı birde internet üzerinden online virüs tarama sitelerinden taratınız.
  • Gelen mailin tam olarak nereden geldiğine dikkat ediniz. Ama gelen bazı mailler istedikleri uzantıları gösterebiliyorlar.
  • Güncel ve iyi bir virüs programı kullanıyorsanız zaten sağ tıklayıp kaydet sırasında size virüs uyarısı verecektir. Ben ücretli bir virüs programı sürümü kullanmaktayım. 

virüslü e-postamail virüsü

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image


Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2017, 14:59

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.