Google açılmıyor 2020 Türk Telekom damgası

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Dün Google açılmıyordu ve bundan çok sayıda Türk Telekom kullanıcısının etkilendiği yönünde paylaşımlar bulunuyordu. Sorunun ne boyutta olduğu ve ne yapılacağı haberi geldi.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Dün Türk Telekom kullanıcılarında internet erişminde görülen sorunun kapsamı konusunda açıklama gelmişti. Sorun o kadar büyük ki Google açılmıyor ve çok sayıda hizmetlerinde erişim sıkıntısı yaşanıyordu. Çok sayıda kullanıcının Telekom’ u eleştirdiği paylaşımlarla karşılaştık. Peki sorun neydi?

Çok sayıda tahminler ve iddialar dolaşırken nihayet bir açıklama yapıldı. Telekom’ un DNS’ lerine yapılan saldırılar nedeniyle çok sayıda kullanıcısının erişimde kapsamlı sorunlar yaşadığı anlaşıldı.

Verilere göre dün dünya genelinde en fazla saldırı alan ülkenin Türkiye olduğu söyleniyor. Telekom’ un internet kullanıcılarının büyük ihtimal çağrı merkezini yoğun aramalarla işlevsel hale getirdiğiniz düşünüyoruz. 🙂

T.Telekom internet hizmetlerinde yapılan testlerde aşırı şekilde yavaşlama ile karşılaşıldı. Acaba Türkiye genelinde her şirkette mi sorun yaşanıyor diye test edildiğinde bu durum sadece T.Telekom’ da çıktığı anlaşıldı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Geçtiğimiz yılın son ayında buna benzer bir sıkıntıyla karşılaşmıştık. 2-3 saat Google’ un tüm servislerine erişimde sorun bulunuyordu. Acaba yine aynı sorun mu var diye yapılan araştırmalara geçikmeden Telekom’ un internet sitesinden bir açıklamaya yer verildi.

Aşırı DNS’ lere yoğun saldırılar olduğunu ve uzman personelle bunu engellemek için önemli çalışmalar yapıldığından bahsedildi. Peki normalde olan bu tip sıkıntılarda biz kullanıcıların ne yapması gerekir!

Güncellenen yeni açıklamada Pazartesi yaşanan internet problemlerinin akşam üstü 19′ a doğru tamamen sona erdiği duyuruldu. Yurtdışından kaynaklı sorunun çözülerek internet trafiğin normale döndüğü belirtildi. 

Port ve saldırıyla alakalı sıkıntılarda yapılacakların dışında birde bağlantı sorunlarında yapacaklarımız şu şekilde;

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Güvenilir DNS adresinin elle girilmesi
  • Wifi ile bağlantı yapılıyorsa modem kapatılması ve biraz bekletilmesi
  • Duruma göre VPN’ e geçiş yapılması
  • Birden fazla sistemden deneyerek sorunun netleşmesi
  • Çevrenizde örnek binada başkalarında sorun var mı 
  • Telefonun mobil internetini açarak deneme yapılaması. Turkcell olur veya Vodafone olur her ikisiyle denensin
  • Sağlam korumaya sahip antivirüs yazılımlarının kullanılması

Google açılmıyor 2020 Türk Telekom damgası

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.