Google' dan bulut için Blockchain Teknolojisi

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Google bulut için Blockchain Teknolojisini Kullanacak. Bu teknoloji' yi Bitcoin' le duyduk. Her ne kadar tartışmalara neden olan bir durumla gündeme gelse de zamanın yeni teknolojisi olabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Blockhain ile entegre uygulamalar yaratmak için Google Merkezi New York’da bulunan adı Digital Asset olan teknoloji şirketi ile anlaşma sağladı.

Google’da Blockhain’i kullanarak herhangi bir blog gönderisinde, kullanıcıların, blockapps ve digital asset kullanıp, dağıtılmış defter teknolojisine ulaşabileceğini kaydetti. Google’nin kurduğu bu ortaklık başka önemli bir işe daha 2 şirketin imza atmalarını sağlıyor. Bu ortaklık sayesinde oluşturulan yeni projelerle insanlar artık merkezi olmayan uygulamalar yapabilecekler. Ortaya çıkan bu sistem ses getirecek gibi görünüyor.

Google' dan bulut için Blockchain Teknolojisi

Google Bulut Platformu için iddia

Blythe Masters (digital asset ceo) blog gönderi ile ortaklık ve geliştiriciler için kapsamlı bilgi ve çözüm yolları sunacaklarını bu sayede blog zinciri ve web yeniliklerini kolayca ortaya çıkarabileceklerini açıkladı. Google’in bu hamlesi, pazarda kendisinden fazla pay sahibi olan Amazon ve Azure’yi dijital defter teknolojisi ile geçmek istediğinin bir göstergesi olabilir. Program geliştirilince lisanslayıp başka şirketlerin kullanımına açılabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Açıklamalar ne zaman yapılacak? Henüz müşterilerin nasıl kullanacakları ve özel yazılıma erişip erişemeyecekleri kesinlik kazanmış durumda değil. Google’in yeni bilgileri bu hafta düzenlenecek olan Google Next 18 etkinliğinde tüm ayrıntıları ile açıklayacağı düşünülüyor. Şirketin yaptığı bir diğer önemli açıklamaya göre ise bu yıl içinde Google Cloud ürün pazarında kullanılacak olan Blockhain platformları 2 özel sistem ile oluşturulan uygulamalar için açık kaynaklı entegresyon da getireceğini açıkladı.

Blockchain, şifrelenen işlem takibini sağlayan dağıtık veri tabanına sahip yeni bir teknoloji. Yapısı zincirleme modele sahip ve takip edilen ama sistem kırılamayacak bir teknoloji’ ye sahip. Her hangi bir merkeze ihtiyaç duymayan, işlemleri direk satıcıyla alıcıyla gerçekleştirebilen ve izi zor sürülen bir şifreleme sistemi.

Blockchain, özellikle bankaların dikkatini çekti. Sonrasında e-ticaret ve haberleşme alınında düşünüldü. Bu teknoloji büyük ihtimalle zamanla şekillenecek.

 


Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2018, 05:02

ETİKET:
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak