Google' nin cevabı Chrome tablet

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Google' nin yeni işletim sistemi için çalışmalar sürüyor. Google’ ın Apple' a en etkili cevabı Chrome tablet olacak gibi. Chromebook kullanıcılarını memnun etmeye devam ediyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Geliştirici firmaların, ürünleri geleceğin bilgi işlem havuzuna hazırlamaları için her daim doğru araçları kullanmaları gerekmektedir. Google şu andaki konumuyla bunu yapabilecek şirketlerin başında gelir ve Apple, bilindiği gibi geliştiricileri daha çok sevdiği herkes tarafından biliniyor. Apple’ın WWDC 2017 açıklamaları birçok teknoloji tutkunu kişilerin ilgisini çekmeyi başardı. Aslında birçok kişiyi yakından alakadar eden bir detay var, iPad’ler artık bilgisayar platformlarına daha yakın özelliklere sahip olacak.

Apple firması üstelik bunu şu sıralar sadece iOS 11’in tabletlere özel olarak tasarlananmış olan yazılımlarıyla sağlamakta. İlerleyen vakitlerde muhtemelen iPad’leri bilgisayarlardan ayırt edebilmek için çok az fark kalacak. Bu gelişmeler, dişli rakibi Google’ın da bir an önce harekete geçip olaya el atması gerektiğine işaret ediyor. Bunu yapmak için önünde hiç bir engel bulunmayan arama motoru devi olan Google’ın atağa geçmesi çok yakındır ve ChromeOS teknoloji dünyasındaki en büyük gelişmelerden birisi olabilir.

Google' nin cevabı Chrome tablet

Yeni nesil bir işletim sistemi için yeni bir başlangıç noktası

Birçok teknoloji ile alakalı kişi aynı fikirde olmasa da ChromeOS, tabletler için ideal bir hale getirilebilir. Tabii ki bilgisayar programcıları için pekte mantıklı bir alternatif olmayan Chromebook’lar son kullananları oldukça memnun ediyor. Apple tarafına bakıldığında ise geliştiricilerin iPad performansından gayet memnun oldukları görülmektedir. Her platformda ham iOS deneyimi, tatile giden geliştiriciler için Android’e göre çok daha temiz ve daha serinletici bir havuz gibi.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google’ın Pixel cihazlarda olduğu gibi kendi tabletlerini de üretmesi için hiç bir engel yok üstelik. ChromeOS ’in çalıştığı tabletler ise maalesef gelecekteki geliştiriciler için yeterli bir saha sunmuyorlar. Ayrıca Android tabanlı tablet üretici firmaların, kendi ara yüzlerini kullanmaları ve söz konusu olan cihazların ham Android tecrübesi sunmaması, rekabet açısından da bir adım geriden geliyor.


Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2017, 18:35

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.