Google spam mesajları engelleme güncellemesi

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Google' un spam mesajları engellemek adına önemli bir sürümü çıkarmaya hazırlanıyor. Şu an beta aşamasında olan "Google Mesajlar 4.2" 2020 başlarında cihazlara ulaşacak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Spam mesajın tarihine bakıldığında bundan 41 yıl önce DEC denilen bir firma müdürü tarafından gönderilmiş. Sonrasında başarı durumuna göre yavaş yavaş yaygınlaşmış. Google’ dan spam mesajlar engellemek için önemli bir çalışma hayata geçiyor. Google Mesajlar 4.2 güncellemesiyle spam mesajları önlemek için beta sürüm teste açıldı.

Google Mesajlar güncellemesi büyük oranda spam mesajların önüne geçeceği söyleniyor. Söylentilere göre 2020 ilk çeyreğinde aktif şekilde kullanılacak yeni sürümün belki de ilk yıla girildiği ayda da gelebilir.

Mesajlar uygulamasında doğrulama sistemi olacak. Sahte kimlikten gelen mesajın kimlik doğrulamasıyla ortaya çıkacağı belirtiliyor ve gelen mesajları gerçek kişiden olup olmadığu sorgulanacak.

Doğrulama kodlarıyla kimlik denetimi yapılacak yeni özellik şu an beta aşamasında denemelere tabi tutuluyor. İşleyiş mesaj atan kişiye bir onay kodu gidecek ve gerçek kişi olup olmadığı anlaşılmış olacak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Spam mesajlar daha çok pazarlamada kullanılsa da günümüzde artık dolandırıcılık yöntemlerinde de sık kullanılan bir araç oldu. Bu yeni sürüm umarız tam anlamıyla kökten spam’ ı engeller.

Google spam mesajları engelleme güncellemesi

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.