Google' un Android Türkiye desteği uyarısı

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Google' un Türkiye' de haksız rekabet yaptığı yönünde aldığı ceza nedeniyle şirketten karşı bir hamle geldi. Türkiye üzerinden yeni gelecek cihazlara desteği vermeyiz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google’ un “Rekabet Kurumu” ile ilgili sorunları ileri boyuta taşındı. Uyarılan Google, her ne kadar bazı değişikliklere gittiyse de ceza kararından kurtulamadı. 

93 Milyon Lire cezanın konuşulduğu görüşmelerde Google’ un karşı hamle olarak Türkiye iş ortaklarına mektuplar gönderdiği söyleniyor. Eğer ceza geri alınmazsa önemli sonuçları olacak!  

Google’ dan Türkiye kararına göre bu ayın 12′ sinden itibaren Android telefonlarda yer alan kendi programlarının lisanslarını iptal ettiğini bildirdi. Artık kendi uygulamalarına güncelleme vermeyeceklerini açıkladılar.

Kararla etkilenen önemli hizmetler Google Play, Gmail, Youtube ve Google hizmetleri bulunuyor. Bir başka bir açıklamada ise gerekirse Türkiye pazarından çekiliriz!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yeni çıkacak Android cihazlar için anlaşma yapmayacağız. Mevcut cihazlar bu durumdan etkilenmeyecek ama yeni telefonlar etkilecek açıklaması yapıldı.

Alınan karar neticesinde iş ortaklarıyla anlaşmalarında değişikliğe gittiğini belirten Google, ilgili tarihte belirttiğimiz üzere yeni anlaşma olmayacak.

Özetle mevcut kullanıcılar ve mevcut piyasa da yer alan modeller bu karardan etkilenmeyecek. Yeni gelecek cihazlar bu durumdan etkilenebilir. Dip not olarak “Rekabet Kurulu” ile görüşmelerin sürdüğünü bir çözümün olması için gerekli adımlar atılacakmış.

Google' un Android Türkiye desteği uyarısı


Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2019, 00:12

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir