HES sorgulamasında riskli uyarısından çıkma

Savaş Taşcıoğlu
Yazar Savaş Taşcıoğlu 1 Minimum Okuma

HES sorgulamasında riskli olan kişinin karantina sürecinin dolmasıyla hala bu uyarının devam edip etmediğini merak edenler oluyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

HES kodu sorgulaması çok sayıda kurumda zorunlu hale getirildi ve karantina sürecinde riskli olarak görülen kişiler ilgili kurumlara girişi yapılmamakta. Bu gruba girenlerin sorduğu sorulardan biri karantina süreci bittiğinde otomatik riskli gruptan çıkıyoruz mu yoksa bir yere başvuru yapmamız gerekiyor mu oluyor. 

Bununla karşılaşanların bazıları yeni kod alarak bu uyarının kalktığını zannedebiliyor. Normalde en son aldığınız kod geçerli ve karantina süresinin dolmasıyla bu uyarının kalktığını belirtelim.

COVID testi pozitif çıkanların karanti süresi eğer hastanede yatış varsa yani tedavi hastanede yapılmışsa 14 gün oluyor. Yok evde ise 10 gündür. Çocuklarda ise farketmiyor 14 gün uygulanmakta. Ev halkından en son kimin sonucu pozitif çıkmışsa bu dikkate alınarak ev halkının tamamı son teste göre karantina da kalıyor.

Söylenene göre virüs ilgili süre sonunda bulaşıcı özelliğini yitiriyor. Virüs bulaşan hastaların ciğerlerindeki duruma göre ayağa kalkması 8-15 gün ama tamamen toparlaması daha uzun sürebiliyor. Özellikle yaşlıların 30-45 gün bunun etkisinde olduğu söyleniyor. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
HES sorgulamasında riskli uyarısından çıkma
HES sorgulamasında riskli uyarısından çıkma
Takip etmek:
Teknoloji alanında uzun yıllar teknik personel olarak hizmet verdim. Web site yazarlığı ve editörlük hizmetine 2013 yılında başladım. Şu aralar hem kendi teknoloji haber sitemde hem Andronova' da makale yazarlığı yapıyorum. İlgi ve iş alanı: Bilgisayar ve mobil cihazlardaki genel sorunlara yönelik araştırma ve onarım, Aynı zamanda popüler operatörlerden birinin uygulamalarını inceleme ve raporlama.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir