Huawei 5G ile Samsung' a meydan okuyor

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Huawei' nin ileriye yönelik projeleri Samsung' u bazı alanlarda sarsabilir. Özellikle 5G teknolojisi için Huawei' nin gerçekleştirdiği çalışmalar onu lider konumuna sürüklüyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Dünyanın en çok akıllı telefon satan markası Samsung ve ikinci marka Huawei arasında git gide rekabet kızışıyor. Son yılların gözdesi haline gelan Huawei aynı zamanda 5G teknolojisine ciddi yatırımlar yaptı ve meyvesini bir kaç yıl içerisinde yemeye başlayacak. Bu alanda 5G destekli telefon ve işlemci konusunda Samsung ile büyük bir mücadeleye girmeye hazırlanan Huawei, üretim 2025 diye bir projeyle ortaya çıktı. 

Huawei’ nin önemli projelerinden biri olan ve bu proje ile NAND / DRAM flash üretimi hızlandırmayı planlayan şirketin uzun solukta çalışmaları Samsung’ un düşüşüne büyük ölçüde katkı sağlayabilir.

Normalde Samsung’ un ürettiği teknolojiyi alan önemli şirketler bulunuyor. Bunların en önemlilerinden biri Apple ve diğeri Huawei diyebiliriz. Dememizin nedeni bu ili markanında cihaz üretmesi. Lakin Huawei kendi üretimine ağırlık verme düşüncesi çoğu alanda kendisini bir rakip olarak gösterir.

Huawei şirketi dışa olan bağımlılığı ortadan kaldıracak projeler üzerinde çalışıyor. Bu da şirketi çok alanda potansiyel rakip yapar. Şunu belirtelim Huawei’ nin ağ ekipmanı konusunda neredeyse lider konuma geldiğini belirtebiliriz. Hatta 5G alanında hem uygun fiyat hem kullanılan donanım teknolojisi alanında Samsung’ un önüne geçti diyebiliriz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Son olarak Huawei, son yıllarda rakibi Samsung ile arayı git gide açtı. 

Huawei 5G ile Samsung' a meydan okuyor

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.