IBM 800 Wh L batarya 5 dakikada yüzde 80 doluyor

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

IBM' in yeni pilleri otomobillerde ve cep telefonlarda çok daha yüksek performanslar sunacak. 5 DK gibi kısa bir sürede %80' e ulaşacak hızlı şarj ile çoklu cihaz desteği geliyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

1991 Yılında Sony tarafından çıkarılan Lityum iyon piller günümüz kadar kullanımı devam ediyor. O yıllarda önemli bir icat olarak görülen bu teknoloji günümüzde artık çok yetersiz kalkmakta. 

IBM’ den yeni pil teknolojisi! Yeni gelişmelerle günümüzdeki batarya sorunu ortandan kalkabilir.

Yeni pil teknolojileri bu aralar elektrikli otomobillerde kendini göstermeye başladı. Özellikle bu alan sayesinde çok önemli gelişmelere imza atıldı. IBM’ ın yaptığı çalışmalar sonucu 5 dakika içerisinde şarj %80 doluma ulaştı.

IBM Wh/L kapasitede prototip bir batarya çıkardı. Mevcut pil teknoloji ile aynı hacimlerde yüksek kapasite sunan bu teknoloji tahmini 2 yıl içinde elektronik pazarda yerini alabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Taşınabilir bilgisayarlarda ve cep telefonlarda pil sürelerinde önemli performans sunacak çalışmaların temeli çok uzun yılları aldı. Hep yeni pil teknolojisi ile bu kadar saat kullanım süresine sahip olacak bataryalar çıkabilir haberlerini gördük. Hatta görüntülerine şahit olduk. Bu süreci gün yüzüne çıkaran sanırım elektrikli araçlar oldu.

Yeni bataryalar, uzun yıllar kullanımda bile %80 pil ömrü kalacağı söyleniyor. Yapısı “Sıvı elektrolit” şeklinde olacak. Temelinde gerekli olan 3 etken deniz suyunda bulunduğu belirtiliyor. Yani batarya maliyetlerinin düşeceği ve aynı zamanda da çevreye çok daha az zarar verilecekmiş.

IBM 800 Wh L batarya 5 dakikada yüzde 80 doluyor

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak