IMEI kayıt ücreti 1500 TL oldu

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Yeni düzenleme sonrası yurt dışından getirilen cihazların pasaportla kayıt ücreti 1500 TL oldu. Şartlar iyice zorlaştı artık eskisi kadar cihaz getiren olmayacak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Eskiden çok fazla tercih edilen şimdilerde maliyeti yüksek olan yurt dışı cihaz getirme git gide zorlaşıyor. Şu an orta seviye cihazlar için gereksiz diyebiliriz. Yeni bir kararla imei kaydı 1500 TL oldu. Bu yılın başlarında 600 küsür olan kayıt ücreti yeni düzenlemede 1500 oldu. Yani cihaz getirmenin önü neredeyse tamamen kesildi.

Devlet cari açığı düşürmek için bu şekilde kararlar aldı ve almaya devam ediyor. Hatta yakın bir zamanda buna benzer düzenlemelerden dolayı cari açıkta düşüş görülmüştü. Yani olumlu sonuçtan dolayı bu şekilde devam edilecektir.

Şu an yurt dışından telefon getirmek mantıklı mı?

Düşük veya orta seviyeli modelleri için mantıksız. Ama yüksek fiyatta olan cihazlar için hala az da olsa avantajlı. Hele son çıkan iPhone ve Samsung gibi markaların modelleri için avantaj devam ediyor. Tabi son çıkan modellerde bizim için hala yüksek olarak görülmekte.

Pasaportla kayıt şartlarıda değiştiğini unutanlar için tekrar hatırlatalım artık kayıt yapılan cihaz sadece pasaport sahibinin üstüne kayıtlı cihazlarda kullanılabilecek ve bir pasaporta 3 yılda bir kayıt yaptırabiliyorsunuz. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Unutmadan birde legal yolla getirilen cihazlarda vergi olayı var. Yani gümrükten geldiğinde uygulanacak vergi nedeniyle hiç getirmemek daha mantıklı. Ama ilegal yolla gelen yüksek tutarlı cihazlarda hala az da olsa tercih edilebiliyor.

Diğer bir hatırlatma ise kolanlanan cihazlarda imei kaydı avantajının devam etttiği. 250 TL karşılığında kaçak yolla getirilen cihazlarda kayıt imkanı sunulmuştu. 

Cihaz kaydıyla alakalı yurt dışı telefonda e-devletle imei kaydı yazımıza bakmanızı öneriyoruz. 

IMEI kayıt ücreti 1500 TL oldu

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.