İngiltere 5G Huawei anlaşması

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Huawei 5G için önemli lisanslar aldı. Bu alanda önemli yatırımlar yaptı. 5G Teknolojisi için Huawei önemli aktörlerden biri. İngiltere 5G altyapısında Huawei ile anlaştı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Dünya geneli çok sayıda ülke 5G için rekabet halinde. Devletler ve şirketler ortaklık anlaşmlarını yapıyor. Bunlardan biri olan Huawei, İngiltere ile anlaşma yaptı. 

Huawei, 5G için önemli lisans sayısına ulaştı. Daha önce akıllı bir yatırımla lisans başvurusu yapan Huawei’ nin 5G alanında önemli bir güçü oldu.

İngiltere’ nin 5G altyapısı Huawei ile birlikte inşa edilecek. Haftasonu yayınlanan rapora göre, ülkenin bazı büyük taşıyıcıları Huawei ile ortak çalışacak. Şu an 6 eyaletin altyapısında yer alan Huawei’ nin önemli bir başarı elde ettiğini söylebiliriz.

Huawei 5G istasyonları kurulumları başlıyor. Her ne kadar hükümet Huawei ile iş yapılmasına ses çıkarmasa da ülke genelinde güvenlik alanında sorun teşkil eder mi diye tartışmalar devam ediyor. Tabi Trump’ ın çıkardığı gibi bir sorun çıkacağı düşünülmüyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İngiltere ile Huawei 5G anlaşması 

İngiltere ana merkezi haric tüm bölümlerde Huawei ile iş yapacak. Eğer hükümetten bu anlaşma için engelleme kararı çıksa ülkenin tahmini zararı 4 – 7 milyar sterlin. Hükümette bazı yetkililerin Huawei ile işbirliği içinde olması ABD’ nin tepkisine yol açabileceğinden endişeli.

 Çin şirketi ile iş yapacak olan İngiltere büyük ihtimal bazı kısıtlamalar gündeme getirecek. Şirketin ülkede yüz elli bin 5G istasyonu kuracağı açıklandı. Tabi şimdilik.

İngiltere 5G Huawei anlaşması

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.