iOS mu Android mi sizce hangisi daha iyi

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Hangi işletim sistemini tercih ediyorsunuz? İşte bu durum renkler ve zevkler tartışılmaz sözüne geliyor. Apple' ın iOS mu yoksa Google' nin Android' i mi? En iyisi hangisi…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Akıllı telefonlar ilk çıktığı günden bugüne kadar iOS mu Android mi tartışması yapıla gelmekte ve görünüşe bakılırsa bu tartışma akıllı telefonların yerini başka bir cihaz alana kadar devam edecek. Şöyle ki bu iki işletim sistemi akıllı cep telefonları sektöründe lider iki işletim sistemi. İkisi de oldukça sağlam alt yapılara sahip. Bu ikisi arasında tercih tamamen kişini ihtiyaçlarına göre şekillenmekte.

İçerikteki Başlıklar

Apple, son çıkardığı iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X ile büyük bir başarı yakalaması bekleniyor. Bir önceki modeli iPhone 7 / Plus ile gerçekten karlı bir kazanç sağlayan firma ilerleyen dönemlerde yeni bazı sağlam kararlar almayı düşünüyor. Bu kararlarda hem güvenlik hemde ekran ön planda olabilir.

Samsung, 2017 yılında yeni akıllı cep telefonu Galaxy S8 ile büyük bir prestij yakaladı. Yeni modelle Note 7 faciyasını unutturdu. Şimdide çıkardığı Note 8 ile Apple kadar olmasa da kullanıcılarda büyük etki bıraktı. Malum hız testi sonuçlarında iPhone 8 Plus rekor kırdı. 

iOS mu Android mi

iOS mu Android mi sizce hangisi daha iyi

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android işletim sistemi telefonlara biraz daha fazla yönelme olduğu söylenebilir. Ancak sizler bu farklılıklara göre kendi tercihinizi yapabilirsiniz.

Android ve iOS işletim sistemleri arasındaki farkı bilirsek hangi işletim sistemini seçmemiz gerektiğini daha iyi analiz edebiliriz. Öncelikle Android işletim sistemi açık uçlu bir sisteme sahiptir. Açık uçlu olmasını anlamı ise uygulamaların ve işletim sisteminin kullanıcılar tarafından geliştirilebilir bir özelliğe sahip olmasıdır. Bu kimi zaman avantajlı bir özellik gibi görünse de bu işletim sistemi korsan yazılımların saldırısına daha da açık olmakta. Aynı zamanda uygulama marketi sayısız uygulamaya ev sahipliği yapmakta.

iOS işletim sistemi ise kapalı işletim sistemine sahiptir. Bunun anlamı ise telefonda herhangi bir değişiklik yapamazsınız. Bu özellik bazı durumlarda avantajsız gibi gelse de telefonun daha stabil çalışmasına olanak sağlar. Apple Store uygulama olarak oldukça tatminkar. Store genel olarak paralı uygulamalardan oluştuğu için bu konuda biraz sıkıntı çekebilirsiniz.

Son zamanlarda Samsung’un oldukça kaliteli ve özellikle telefonları piyasaya sürmesi, üstüne birde iPhone telefonların ekranlarını üretmesi Samsung’ un ne kadar büyük bir Teknoloji devi olduğunu göstermekte.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Düşünü Microsoft yeni çıkardığı bir işletim sistemini oturtması yıllar alıyor. Windows XP, Windows 7, Windows 8.1 ve Windows 10 geçmişine bakarsanız çok sayıda hataları ve oluşturduğu sorunları görebilirsiniz. Anlayacağınız Android mi iOS mu sorusunun yanıtı kullanıcısına göre değişmekte. Güvenlik sizin için çok önemliyse kesinlikle iOS yani iPhone telefon, yok ben gelişimi ve uygulama açısından son derece çeşitli olan Android’ i seçmek istiyorum diyorsanız bu da önemli bir faktör. Çoğu uygulama Android platformunda bulunuyor. Aynı zamanda geliştiriciler sürekli bir yenilikle geliyor.

Android mi iOS mu

Android 7.0 mı yoksa iOS 11 mi? Test sürümü kullananlar için Android 8.0iOS 11 mu?

Android mi iOS mu


Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2017, 14:24

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.