Kısa süreliğine Netflix erişim yasağı geldi

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Erdoğan tarafından gündeme gelen sosyal ağlarla ilgili gerekli inceleme ve düzenlemeler mesajı peşinden Netflix' e erişim yapılamadı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Dünya gündemi uzun bir zaman virüs’ e odaklandı ama bu aralar ülkemizde gündem değişebiliyor. Cumhurbaşkanı tarafından yapılan sosyal flatformlarla ilgili sert açıklamalar sonunda artık sosyal ağlarda ve platformlarda sıkı incelemeler yapılacak.

Bu sabah yasal düzenlemelerle ilgili bazı bilgiler gündeme geldi ve Netflix kısa bir süreliğine geçiçi kısıtlama aldı. TBMM’ de çıkan bir karar ile Netflix belli bir süre erişilmez oldu. Uyarıda ” netfliz.com ana makinesinin yanıt vermesi uzun sürdü” şeklinde oldu.

Açıklama BTK’ dan geldi. Bu durum Netflix’ e özel değil ve diğerlerine de erişim engeli yapıldı. Tabi bakıldığında diğerlerinde pek bir şey görülmedi. Bir ara gündeme gelen Mubi eksikliklerinden dolayı gerekli düzenlemeleri yaptığının açıklamasını paylaşmıştı.

Kullanıcıların bazıları yapılanları doğru bularken bazıları da erişim haklarının kısıtlandığından bahsetti. Ama unuttukları şu ki çok sayıda ülkede bu tarz yerlere belli bir yaptırım söz konusu ve hemen hemen çoğu şirket istenilen düzenlemeleri yapmakta. Yani ülkemize özel değil gerekli düzenlemeler yapılması gerekiyor. Tabi bunu gürültüsüz şekilde yapılması daha iyi olurdu. Yani gerekli yerlerle görüşme halinde gerekli bir zaman verilerek yapılabilirdi.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Kısa süreliğine Netflix erişim yasağı geldi


Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2020, 20:17

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.