Mobil internet paylaşımı ücretli mi olacak?

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Bilgisayarda Android Hotspot ücretli mi? iPhone kişisel erişim noktası ücretli mi? Telefondan internet paylaşımı Turkcell' de ücretli oluyor. Peki Türk Telekom ve Vodafone ücretsiz mi?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Telefondan bilgisayara internet paylaşımı ve telefondan telefona internet paylaşımı ücretli oluyor!

Turkcell’ in bazı abonelerine göndermiş olduğu mesjala ortaya çıkmış olan yeni gelişme kullanıcılarını rahatsız edecek. iPhone ve Android mobil veri paylaşımda ek ücret dönemi mi başlıyor!

Telefonlarda Android Hotspot ücretli mi? iPhone kişisel erişim noktası ücretli mi? Bu zamana kadar ücretsizdi Şimdi gündeme düşmüş bir habere göre Turkcell telefondan internet paylaşımı yapanlardan artı ücret alacak. İnternet paketini başka telefonlarda kullanma için 9TL ödenecek.

Turkcell 15 Ocak 2019 ile mobil internet paylaşımı için aylık 9 TL talep edecek. Tüm faturasız ve faturalı aboneleri kapsayacak ücretlendirme için kurumsal ifade de bulunuyor. Ama bize henüz böyle bir mesaj gelmedi. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Mobil veri paylaşımı ücretli mi olacak?

Ek internet 2 GB 9TL olacak! Mobil veri için ek 9 TL alınacak ve 2 GB paylaşım için tanımlanacak. Verilen 2 GB bittiğinde ise kullanıcının mevcut kullandığı internet paketi devreye girecek. Bu da bittiğinde internet erişim sonlanacak. Kullanıcı kendi telefondan girmeye devam ettiğinde standart ücretten ücretlendirilecek.

Tanımlanan 2 GB internet 30 gün boyunca geçerli olacak. Ay içerisinde kullanım olduğuda otomatik 9 TL faturalandırılacak. Onların tabiri ile 2GB hediye olarak verilmekte. Bizde eğer bu şekilde kullanım çok sık yapanlar varsa verdikleri bir nevi internet paket ücreti olacak.

media 5819

Mobil veri paylaşımı Vodafone ve Türk Telekomda ücretli olacak mı?

Mobil veri internet paylaşımı Vodafone tarafından resmi açıklamayla netleşti. Şu an için Vodafone mobil veri paylaşımına ücret almayacak. Türk Telekom mobil veri paylaşımı ücretli mi ücretsiz mi olacak henüz bir açıklama gelmedi. Ama büyük ihtimal şu an için o da ücretlendirmeyecek.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Mobil veri paylaşımı neden ücretli oldu.

Turkcell’ in yaptığı bir açıklamadan çıkardığımız sonuç, aşırı şekilde kullanımların önüne geçmek. Sınırsız internet ve yüksek GB paketi olan kurumsal ve bireysel müşterilerin yoğun şekilde internet paylaşımında bulunduklarını belirttiler. Bunun önüne geçmek için atılan bir adım olarak görülmekte.

Yeni alınan karar geçtiğimiz haftalarda sınırsız yani limitsiz internet ücretlendirmelerini hatırlattı.


Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2018, 20:36

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.