N95 maske temizleme yöntemi

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Corona için taktığımız maskelerin temizliği yönünde nelere dikkat ediyoruz bir araştırma yapılsa belki yetersiz kalırız. Yayınlanan bir yöntem çok konuşuldu.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Corona etkisi her ne kadar ikinci dalga uyarısı gelse de bir nebze olsa da azaldığını söyleyebiliriz. Son günlerde maske zorunluluğu hemen hemen tüm illeri ilgilendiriryor ve akıllara nasıl bir maske kullanmalı ve nasıl temizlenmeli soruları geliyor. Özellikle N95 maske temizliği merak konusu.

Çok canlar alan virüsün ikinci dalga uyarısının özellikle tatilciler faktörü ön planda oluyor. Çok az da olsa tatilcilerle karşılaşıyoruz ve her alanda görmeniz mümkün. İş böyle olunca temkinli yaklaşmakta fayda oluyor. Maske zorunluluğu gibi sosyal mesafeye de uyulması sık sık öneriliyor.

N95 maske nasıl temizlenir?

Google’ dan arattığınızda çok sayıda sonuçla karşılaşacağınızı belirtelim ve son gündemde olan mikrodalga muhabbeti ilgi çekici bir halde. Buharlaştırarak virüsten arındırılabilirsiniz söylemi dikkatleri çekmeyi başardı. Malum hala dünyanın bazı yerlerinde maske sıkıntısı devam ediyor.

Tek kullanıma sahip maskelerin daha fazla kullanımı için bazı uzmanların önemli görüşleri var. Basit araçlarla bu mümkün. Burada kimyasallarda biraz daha uzak durulması için öneriler gelmekte.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Su dolu cam kabının üstüne lastik aracı ile sabitlenerek filenin üstüne virüs bulaştırılmış N95 maske yerleştirildi. Bu aparatı mikrodalga da 3 dakika zaman ayarıyla bekletildi. Sonuca göre virüs tespit edilemediği açıklandı. Buna neden olan etken ise su buharı diyebiliriz. Araştırmacıların, yinede tek kullanım maskelere dikkat edilmesi ve sık sık değiştirme önerisinde bulunuldu.

Genelde de çamaşır makinesinde yıkanmada önerilmekte. 

N95 maske temizleme yöntemi


Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2020, 16:49

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.