Netflix aktif kullanmayanların aboneliği iptal ediliyor

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Netflix önemli bir karar alarak aktif olmayan kullanıcıların aboneliğini sonlandırma yoluna gideceğini duyurdu. Para kazandırmayan hesapların kalabalık yapmasını istemiyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Dünya’nın en popüler platformlarından biri olan Netflix, abonelikler konusunda yeni bir düzenlemeye gireceğini açıkladı. Yapılan açıklamada, Netflix aboneliği bulunan lakin aktif kullanım göstermeyen kullanıcıların, aboneliklerinin devre dışı bırakılacağı belirtildi. Önümüzdeki günlerde, 1 yıl ve daha uzun süredir Netflix’te aktif olmayan kullanıcıların hesapları tamamen iptal edilecek.

Netflix aktif kullanıcıları tutmak istiyor: Netflix’in bu kararı alması, platformda yalnızca aktif kullanıcıları tutmak istediğini gösteriyor. 1 yıldan uzun süredir hiçbir içerik izlemeyen “zombi hesaplar” , aboneliklerini kaybedecek. Netflix’in açıklamalarına göre, platformda aktif olmayan kullanıcı sayısı, toplam kullanıcı sayısının yalnızca %1’i.

Aktif olmayan aboneliği iptal edilecek

Önemli film platformu Netflix, aktif olmayan abonelikleri iptal kararı aldığını duyurdu. Alınan bu şaşırtıcı karar neticesinde, abonelikleri olmasına rağmen 1 yıl ve daha uzun süredir aktiflik göstermeyen kullanıcılarla mail yoluyla iletişime geçilecek. Netflix’in mailine geri dönüş sağlamayan kullanıcıların, abonelikleri iptal edilecek. Netflix, “zombi hesaplar” olarak nitelendirilen pasif hesapların, yararlanmadıkları bir hizmet için para ödemelerini doğru bulmadığını da belirtti.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Hesapları kapatılan kullanıcılar geri dönebilir

Netflix, hesapları kapatılan ve geri dönmek isteyen kullanıcılar için de pek çok kolaylık sağlanacağını duyurdu. Aktif olmadıkları için abonelikleri iptal edilen kullanıcılar, Netflix’e 10 ay içinde geri dönerlerse, kaldıkları yerden devam edebilecekler. Bu kullanıcılar, profillerine ve izleme tercihlerine kolayca erişim sağlayabilecekler.

Kısaca abonelik kirliliği istemeyen şirketin buna benzer farklı kararları da olacağını düşünüyoruz. Bir dönem ücretsiz kullanımlarla ülkemizde çok sayıda abonesi olan şirketin daha sonra Türkiye dahil çok sayıda ülkelerde deneme kampanyasını sonlandırma kararı aldı. Yinede hatrı sayılır bir abonelik sayısına ulaşan Netflix’ in bu kullanıcıları elinde tutması için çok emek vermesi gerekiyor. Özellikle ülkemizde son zamanlarda içerik memnuniyetsizliği varken yeni içeriklerle dikkat çekmesi gerekiyor. Çıkardığı dizilerde ise baya bir Dublaj yetersizliği bulunuyor.

Netflix aktif kullanmayanların aboneliği iptal ediliyor


Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2020, 15:20

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak