Qualcomm' un Samsung ortaklığı yeni çiplerle sona eriyor!

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Qualcomm ortaklığına son verecek, minimum enerji sarf eden çipler üzerinde çalışacak. Samsung ile Qualcomm ortaklığı yeni çıkacak çiplerle son buluyor. Tahmini 2019' da çıkacak!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Şimdilerde Samsung ile ortaklığı olan Qualcomm, ortaklığına son verip, TSMC ile 7 nanometre çipler üzerinde çalışma kararı aldı. Qualcomm, mobil yonga tasarım ve projelerini gerçek hayat bileşenlerine dönüştürmek için Samsung’u ortak olarak kullanıyordu. Fakat Kore’de yayınlanan bir raporda Qualcomm ‘un 7nm çip üretimi için tam anlamıyla hazır olduğunu, Samsung ile bulunan ortaklığına son vereceğini ve 7nm çip üretmek için TSMC ile çalışacağı yazıyor. Ayrıca geçen senenin ikinci yarısından bu yana Qualcomm, TSMC tarafından sağlanan ürünleri kullanarak 7nm Snapdragon çiplerini tasarlıyordu.

Qualcomm' un Samsung ortaklığı yeni çiplerle sona eriyor!

Qualcomm Samsung ortaklığı gerçekten sona erecek mi?

Qualcomm, Snapdragon 820 ve Snapdragon 821 yonga setlerini 14nm imalat yöntemi ile üretebilmek için Samsung’un üretim ve imalat uzmanlığına oldukça ihtiyaç duyuyordu. Bu seneki Snapdragon 835 yonga seti ise Samsung’un 10 nm ürününü kullanarak üretildi. İşlem numaraları her ne kadar düşük olursa, bir yonga üstünde bulunan transistorların sayısı da o kadar yüksek olur. Bu durum da, maksimum güçte çalışabilecek daha az enerji gerektiren ve daha da güçlü yarı iletkenlerin olması demek olur.

Qualcomm Samsung ortaklığı

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Qualcomm ‘un ne için böyle bir hamle yaptığı ve Samsung gibi bir teknoloji devini terk ettiğini merak ediyor olabilirsiniz. Bunun sebebi belki de TSMC’nin 7nm çip üretimi hususunda rakiplerinden çok daha önde olmasıdır. Ayrıca 10nm çipler, yerlerini artık 7nm çiplere bırakıyor ve 2019 cihazlarında artık tamamen 7nm çiplerin kullanılması bekleniyor. Raporlar doğru ise, Qualcomm’dan çok, Samsung kaybedecek gibi görünüyor. Yine de Samsung, olumsuz bir duruma karşın, 2019’a kadar bir önlem alacaktır, hatta belki de almıştır.


Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2017, 00:01

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak