Samsung, Bixby cinsiyetçi etiketleri kaldırıyor

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Samsung, Bixby için cinsiyetçi tanımlayıcı etiketlerini kaldırıyor. Kadın sesi tercih edildiğinde canlı, açık, neşeli ve erkek sesi içinde kendine güvenli, iddialı, açık gibi etiketler yer alıyordu.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Siri’ ye rakip! Apple, Siri adlı sesli asistanı kullanarak ürettiği telefonlarda büyük avantaj sağlıyordu. Sonunda Samsung ta kendi telefonları için Bixby adlı sesli asistanını çıkardı. Artık Samsung telefon sahipleri de kendilerine özel bir sesli asistana sahip olabilecekler. Ama asistan kullandığı bir özellik nedeni ile birçok tepkiyle karşılaştı.

Etiketlere gelen tepkiler: Bixby şu an sadece İngilizce olarak ve Amerika’da yaşayan Galaxy S8 ve Galaxy S8+ kullanıcıları için aktif durumda. Kullanıcılar asistanın konuşacağı sesi kadın veya erkek seçeneklerinden birini seçerek gibi belirleyebiliyorlar. Ama Samsung’un ses türleri için yazdığı etiketler bazı kullanıcıların tepkisine neden oldu.

Şöyle ki, Bixby menüsünden, dil ve konuşma kısmından kadın sesi seçildiğinde bu seçeneğin altına ”canlı, açık, neşeli” etiketi; erkek sesi seçeneğinin altına ise ”kendine güvenli, iddialı, açık” etiketleri eklenmiş. İşte bu durumla ilgili ekran görüntüleri internet üzerinden paylaşıldı ve Samsung’u cinsiyetçilikle suçlamaya kadar giden eleştiriler de beraberinde geldi.

Samsung, Bixby cinsiyetçi etiketleri kaldırıyor

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Samsung etiketleri kaldıracak

Normalde cinsiyet ayrımcılığı gibi bir durum kesinlikle görülmese de, Samsung profesyonel her şirketin yapacağını yaptı ve tepkileri dinleyerek bu etiketleri kaldırmaya karar verdi. Gizmodo adlı ünlü blog sitesinde yayınlanan açıklamada gerekenin yapılacağı bildirildi. Firma, müşterilerden gelen geri bildirimlere büyük önem verdiğini ve bu doğrultuda kendisini sürekli geliştirdiğini de eklemeyi ihmal etmedi.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.