Samsung yeni batarya teknolojisi ile daha hızlı şarj

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Samsung, uzun zamandır daha iyi bir batarya yapmak için çalışmalar yapıyordu. Yayınlanan bir habere göre çalıştığı yeni çalışmada 5 kat daha hızlı şarj edilebilen batarya üretecek.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Samsung son yıllarda batarya konusu söz konusu olduğunda fazlasıyla sıkıntı çeken bir firma olduğu görülüyor. Fakat bu olaylarla birlikte Samsung da batarya konusuna daha çok önem vermeye ve de batarya için daha farklı yenilikler yapmaya başlıyor. Önem vermeye başladığı ve yeni teknolojiler geliştirmeye başladığı bu konu üzerinde ise, grafen temeli olan yeni bir bir pil teknolojisi ile adını duyurmayı planladığı ve bunun üzerine yeni çalışmalar ile piyasaya çıkacağını duyuruyor.

5 Kat daha hızlı şarj

Yeni bir batarya Teknolojisinde neler bulunuyor? Teknoloji devi olan Samsung, üretmek için yola çıktığı bu yeni pil teknolojisinde, standart olan tüm pillerden farklı olacak bir şekilde, malzeme olarak silikonun yerine grafen toplarını kullanıyor ve grafen ise, grafit ve elmas gibi maddelerden biri olarak balın peteğine benzer bir yapıda bulunuyor. Bu malzeme iki boyutlu olan bir yapıya sahip olmakla birlikte, iletkenlik derecesinin çok iyi olmasıyla ön plana çıkıyor.

Peki, bu yeni bataryanın farkı ne?

Bu son teknolojisi için çok iyi adapte olan Samsung, bu yeni bataryası ile kullanıcılarının şaşırtmak için heyecanlanıyor ve bu yeni teknoloji batarya ile birlikte, diğer batarya çeşitlerine oranla 5 kat hızlı bir şekilde şarj edilmesi mümkün oluyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Batarya da zaman zarfı olarak baz alındığında ise, sadece 12 dakika gibi mucizevi bir kısa süre içerisinde, tamamen batarya dolmuş oluyor.

Samsung yeni batarya teknolojisi ile daha hızlı şarj


Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2017, 17:55

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.