Sessiz çalışan klima modelleri ve fiyatları

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

En iyi sessiz çalışan klima modeli hangisi veya hangi klimalar sessiz çalışıyor gibi sorular gelebiliyor. En az sesli çalışan klimaların fiyatları biraz yüksek olabiliyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Klima alırken özellikle sessiz olmasını istiyorsanız dBA ses seviye değerine bakmanız gerekiyor. Tabi bu değerlerin karşılığını da biliyor olmanız gerekmekte. Öncellikle ses nedeni iki faktöre bağlıdır. Dış ve iç ünite ile karşılaşacaksınız. Sizi esas ilgilendiren içi ünitesi olacak. Burada ise dBA değerinin düşük olmasına dikkat edilecek.

Yaşadığınız alana göre ihtiyaç olan klima tiplerine bakmanız gerekiyor. Bölge, ev konumu, cam, yalıtım ve kat gibi faktörler önem arz edebiliyor. Çok azda olsa bazı kullanıcıların almadan önce ses seviyesine dikkat ettiği oluyor. Marka olarak Mitsubishi, Daikin, Toshiba, Vestel, Samsung, Arçelik, Hitachi, Baymak veya LG gibi markalar arasında tercih yapacaksanız öncelikle yorumlarını okuyun ve ondan sonra kararınızı veriniz.

Klima desibel ses seviye analizi için aşağıya örnek değerleri ekledik. Sessiz çalışan öneri klima için seviye şöyle:

  • Çok sessiz klima 20 desibel ve altı.
  • Sessiz klima olarak geçenler ise 20-30 dBA.
  • Orta seviyede sesli çalışanlar ise 30 ile 40 dBA.
  • Sesli klimalar sınıfında 50 dBA ve üstü olarak görülmekte.

Genelde 20 ile 30 desibel olan modeller alınması önerilir. Daha altı içinse performans açısından kesinlikle kaliteli bir ürün olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Sessiz sınıfı içinde değerleri biraz yüksek olacaksa A sınıfında veya inverter olan modeller arasında seçim yapılmasını öneririz. Örnek bir klima ise Mitsubishi markasının Heavy SRK50Z W(S) modelini söyleyebiliriz. Tabi sessiz çalışan klimaların fiyatlarının yüksek olduğunu belirtelim. Tahmini markalara göre 5000 ve 7000 TL’ den başlıyor diyebiliriz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Klima ses seviyelerinde rahatsızlık durumu detayları şöyle:

  • 20 dB olan klimaların sesi saatlerdeki tik tak sesine göre biraz daha az ses çıkardığı söylenir. 
  • 30 Olanlar için oturma odası ve yatak odası için tercih edilebilir.
  • 40 İçinse oturma odası ve salon için idare eder diyebiliriz. Ama yatak odası için sıkıntılı olabilir.
  • 40 Üstü için rahatsız verici seviyelerde ses olabiliyor. Özellikle 50 ve üstünde konuşmaların dahi ara ara duyulmamasına neden olduğu belirtilmekte. 

Sessiz çalışan klima modelleri ve fiyatları


Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2020, 22:14

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak