SharePlay nedir ve FaceTime film nasıl izleniyor

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

FaceTime uygulamasında SharePlay ile film izleme nasıl yapılır genel açıklamaya yer verdik. Kullanımı genele yayıldığında kullanım görsellerine yer verebiliriz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

iOS 15 güncellemesi ile FaceTime’ a bazı önemli yenilikler eklendi. Artık çok fazla sayıda platform üzerinden film ve dizi SharePlay ile mümkün olacak. Apple’ ın etkinlikte tanıtımını yaptığı yeni sürümle birlikte önemli değişimlerin geleceği sinyali verildi. Kullanıcı odaklı denilen yeniliklerin gelmesi bekleniyor. 

FaceTime’ da büyük bir değişime yer verilecek. Güncellemeden sonra artık Android kullanıcılarında görüntülü aramalardan faydalanacağı söylenmişti. Şimdi önemli bir özellik test ediliyor. Film izleme olanağı tanılan yenilikte SharePlay, FaceTime ile birlikte çok fazla platformdaki filmleri izleme imkanı tanınacak. Haberimizde önce SharePlay nedi buna değinelim.

Pandemi ile daha çok sosyal ağ kullanımı ve film izleme oranı arttı. Şirket bundan dolayı daha fazla vakit geçirecek yenilikler üzerinde çalışma yapıyor. Türkiye’ de Apple dendiğinde ilk akla gelen iPhone olduğundan pek bu yenilikler takip edilmiyor.

SharePlay nedir nasıl kullanılır?

SharePlay, kullanıcıların FaceTime üzerinden arama yaparken müzik dinleme, ekran paylaşımı yapma ve film izleme de senkronizeli şekilde kullanım imkanı sunan özelliğin adı. Geniş kapsamlı özelliklerin yer aldığı bu aracın, kullanıcıları arasında paylaşımlar olanak sağlaaycağı bekleniyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Normalde bu özelliği kullanan kullanıcıların filmleri daha büyük ekranda izlemek adına Apple TV’ den yararlanmakta. Çok sayıda platformun yer aldığı bu cihazı kullananlar için gözle görülür bir değişim bulunmuyor. Lakin şirketin bu aracı daha işlevsel hale getireceğinin sinyalini verdi. Daha çok platformda bulunan içerikleri FaceTime üzerinden aile ile ve arkadaş gruplarla izleme imkanı sunulacak.

Yenilikle 3. taraf videoların izlenmesi de mümkün hale geldi. API aracılığı ile çeşitli 3. taraf videoların hizmetleri beraber çalışabilecek. Bunun desteği olan uygulamalarda bazıları ise; HBO Max, Disney+, TikTok, Pluto TV, NBA TV ve dahası var.

Bazılarının aklına gelen yerlerden biri Netflix olduğunu düşünüyoruz. Şu an için destek bilgisi bulunmuyor.

SharePlay film izleme

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

FaceTime izleme partisi nasıl oluşturulur?

  1. iPad ya da iPhone üzerinden FaceTime’ ı başlatınız.
  2. Parti izlemeyle alakalı bağlantıyı (“Bağlantı oluştur”) oluşturunuz. İsteyen arkadaş grubunu video görüşmesine davet edebilir.
  3. Parti oluşturuldukan sonra “Yaklaşan” alanının altında paylaşılır bağlantısı yanında İ butonuna dokunun ve “Bağlantı paylaş” yapınız.
  4. Burada mail veya WhatsApp kullanılarak davet edebilirsiniz. Eğlence keyfinize onları da ortak edebilirsiniz.
  5. Davet gönderilenlerin gönderilen bağlantıyı kabul etmeleri durumunda destekli video akış uygulaması başlatılabilir.

SharePlay nedir ve FaceTime film nasıl izleniyor


Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2021, 20:54

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.