Sosyal medya analizi az da olsa etkisi

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Web siteleri için Instagram ve TikTok gibi sosyal medya paylaşımlarının önemi eskisi kadar olmasa da devam etmekte. Daha çok e-ticaretle uğraşanlar için gerekli.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Hayatın nerede ise vazgeçilmezleri arasına giren sosyal medya platformları, sadece kişisel zevkler için değil, e-ticaretle uğraşan firmalar için de önemli bir araç haline gelmiştir. İyi bir seo sosyal medya analizi ile bu platformlardan hedeflenen sonuçlara, daha kolay ve kısa sürede ulaşılabilmektedir.

Seo sosyal medya analizi, sosyal medya platformlarındaki profillerinin tüm eylemlerinin incelenmesi ve elde edilen sonuçlara yönelik stratejiler belirlenmesini sağlayan bir işlemdir.

E-Ticaretle uğraşanların sosyal ağların gücünden yararlandığını görüyoruz. Özellikle pandemiyle daha aktif kullanıma geçildi diyebiliriz. Hiç karşılaştınız mı bilemiyoruz ama bazı sosyal hesaplar üzerinden alışveriş yapılışında ürünü görüp eft yaparak satın alanları görüyoruz. İstedikleri ürünü gönderirler mi ya da hiç bir şey göndermezler mi düşünmeden alanların sayısı epey var gibi.

Sosyal medya analizi ne işe yarar?

Seo sosyal medya analizinin, özellikle bu platformlar üzerinden ticaret yapan firma ve şirketler açısından önemi büyüktür. Yapılacak olan analizlerin şirket ve firmalara faydalarından bazıları, şu şekilde sıralanmaktadır;

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Marka, hizmet ve ürünlerin daha fazla bilinir olmasını sağlamak
  • Web sitelerine daha fazla trafik çekebilmek
  • Web sitelerinin SEO’larının daha da güçlenmesini sağlamak
  • Yapılan analizler doğrultusunda, gerekli stratejilerin belirlenmesi
  • Bu faydaların elde edilebilmesi için, seo sosyal medya analizinin profesyonel olarak ve doğru şekilde yapılması gerekmektedir.

Seo sosyal medya analizi yapabilmek için bazı aşamaların uygulanması gerekmektedir. Bunlardan ilki hedef kitlenin doğru olarak belirlenmesidir. Bu kitle, firmanın verdiği hizmete uygun özellikte olan kişilerden oluşmalıdır. Daha sonra, hedef kitlenin firmaya ulaşabileceği iletişim kanalları belirlenmelidir. Bu işlemlerden sonra kullanıcı davranışları incelenmeli ve aynı hizmeti veren rakip firmalar analiz edilmelidir. Bu işlemlerden sonra, web sitesinin içeriği analiz edilerek, uygulanan tüm aşamalara uygun bir site içeriği oluşturulmalıdır.

Sosyal medya analizi az da olsa etkisi

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.