Tekrar Zynga hackleme mağduru oldu

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Oyun geliştirici şirketin resmi sitesi hacklendi. Site zynga.com olarak duyuruldu. 2019 Başlarında tekrar hacklenen sitenin bir daha aynı kişi tarafından hacklendiği ortaya çıktı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Popüler oyun sitelerinden biri olan Zynga yine hacklendi. Bu yılın başlarında hacklenen oyun sitesi tekrar hack mağduru oldu.

Siteyi hackleyen tarafından ikinci bir saldırı ile tekrardan verilere ulaştığını ilan etti. Bir önceki saldırıda 1 milyar kadar kullanıcının bilgileri çalındı. Şimdi ise yaşanan ikinci şokla piyasa değeri 5 milyara ulaşan Zynga hacklendi.

Pakistanlı bir hacker tarafında iki defa hacklenen site alay konusu oldu. FarmVille, Poker ve Okey gibi önemli oyunları geliştiren şirketin en büyük oyun devler arasında yer aldığı biliniyor.

Saldırıyı gerçekleştiren Pakistanlı, önemli bir oyunun veritabanına ulaştığını ve yaklaşık 220 milyon kullanıcı verilerini ele geçirdiğini duyurdu.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Veriler bu ayın ikisine kadar olan kullanıcı bilgileriydi. Facebook bağlantısında yer alan önemli bilgilere ulaştığını da ek olarak belirtti. Şirkette hack girişimini yalanlamadı ve doğrulama açıklaması yaptı.

Daha önce saldırı yapan kişi hakkında yasal girişimleri başlatan şirket daha da ileri gideceği beklenmekte. Bakalım oyun geliştiricisi ne gibi önemleri alacak?

Tekrar Zynga hackleme mağduru oldu


Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2019, 00:12

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir