TikTok hesap çalma anketle hackleme yöntemine dikkat

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

Tik Tok hesap çalma programı olarak anketle oluşturulan fake beğeni veya takip hilesi paylaşımları TikTok hackleme de kullanılıyor. Gelen beğeni arttırma linklerine dikkat.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

TikTok hesap çalma programı adı altında çok sayıda paylaşımla karşılaşabilirsiniz ama çoğunun işe yaramadığını şimdiden söyleyelim. Denemek isteyenler için üstüne birde şifreniz çalınabilir. Evet çok sayıda fake sayfa ve yazılımları deneyenlerin eldeki bulgurdan oldukları görülmekte. Haberimizde tüm sosyal hesaplar için yapılan yöntemlerden bahsetmeye çalışacağız. Tabi aklımıza geldiği kadarını anlatacağız.

Yakın yıllarda video paylaşımla alakalı en sık kullanılan uygulamalardan biri olan Tik Tok’ ta hesap çalma girişimleriyle alakalı videolarla karşılaşıyoruz. Çoğunun amatör olduğu ve genelde kullanılan tuzaklarla hesapların ele geçirildiğini belirtelim. Kendinize hedef aldığı belli bir sayıda kullanıcının içerisinde yaşlı veya teknoloji ile akalası olmayan birileriyle karşılaşabiliyorlar. Günümüzde bir dönemler çok sık telefonla dolandırılanları düşünürsek bunun çok zor olmadığını düşünüyoruz. En sık tuzağa düşenler yaşlılar ve telefonu dahi zor kullanan bir kesim oluyor.

Tik Tok hesap çalma yöntemi

TikTok beğeni ve takipçi arttırma hileleri başlığıyla gelen bağlantılara dikkat virüs veya fake bir yöntemle karşılaşabilirsiniz. Bu yöntemlerden en çok kullanılan anket yöntemine düşenlerin sayısı görünmeyecek gibi değil. Instagram ve Facebook hesaplarını hacklemeye çalışanlar şimdide Tik Tok hesaplarına sardı. Son zamanlarda video paylaşım ağlarından en popüler uygulamalardan biri olan TikTok kullanıcılarının hesapları tehlikede.

Fake anlet düzenleyerek kurbanlarına mesajla ileten mini korsanların dikkat çeken bir başlıkla ikna etmeye çalışıyorlar. Beğeni ya da takipçi hilesi şeklinde düzenlediğinleri göstermelik hile uygulamasını seçtikleri kurbanlarına göndererek ağlarına düşmelerini bekleyen korsan furyası hızla artıyor. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Anket doldurma sitelerini paravan olarak kullanan bazı hacklar, oluşturdukları sahte takipçi arttırma ve beğeni yükseltme fake yöntemle çok sayıda hesabı hackledi. Yöntem gayet basit ve özel bir beceriye gerek kalmadan uygulanmakta. Bu yöntemi kullanan çoğu kullanıcı kendini hackler ilan ediyor.

  1. Bedava takip ve beğeni gibi sayfalardan uzak durunuz.
  2. Oyun ve ücretsiz uygulama şeklindeki dosyalara dikkat ediniz.
  3. Fake Tik Tok uygulamalarına kanmayınız. Resmi bağlantısı dışında yerlerden indirmemenizi öneririz ve indirmeniz gerekiyorsa belli başlı sayfaları kullanın.
  4. Gelişmiş ve korumada gerçekten iddialı uygulamaları tercih ediniz.
  5. Şifrenizi girmeniz istenilen web sitelerine dikkat ediniz. Paravan resmi sayfası gibi gösterilen sayfalarda çok sayıda kişinin şifreleri çalınıyor. Resmi sitesinde böyle bir giriş bağlantısı yer almamakta.
  6. Gelen bağlantılara dikkat ediniz ve önerimiz herhangi bir oturumun açılmamış olduğu bir tarayıcıyla bağlantının test edilmesi. İsteyen daha gelişmişi olarak antivirüs korumasında gelen özel bankacılık tarayıcılarıyla deneyebilir.

TikTok hesap çalma anketle hackleme yöntemine dikkatTikTok hesap hackleme anketine dikkat

TikTok hesap hackleme anketine dikkat

Ücretsiz anket oluşturma sitelerinden üyelik açıp anket düzenleyerek, içerikte kaç beğeni ve beğeni istenilen videonın link adresini istiyor. Bazıları da kaç K takipçi istediğini seçip TikTok hesap kullanıcı adını ve şifresini yazmalarını istiyor. Sonra sanki işlem yapıyormuş gibi izlenim bırakıyor. Bu esnada kişi kurbann hesabına ulaşıp bilgilerini değiştiriyor.

Bir önceki haberde Tik Tok beğeni arttırma hilesi aldatmacasına yer vermiştik. Haber detaylarını okumanızı öneririz. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yine bazı hackleme uygulamaları kullanıcılarını hacklemek için yazılmış olabiliyor. Çalıştırılan program ya direk açıldığında telefona ve bilgisayara virüs bulaştıyor ya da kişilerin giriş bilgilerini yazmasına teşfik ediyor.

Uygulamaya girişte problem yaşayanlar için uygulamadaki ? işaretiyle destek kısmına ulaşılacak ve durumunuzla alakalı olan bir seçenekle destek talebinizi geliştiriciye iletebilirsiniz.

TikTok şifre kırma


Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2020, 02:21

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.