Toshiba KIOXIA Exceria Plus SSD performans incelemesi

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

KIOXIA adlı bir markayı hiç duydunuz mu? Japan menşei ve %100 yerli olarak bilinen Exceria Plus SSD hızı ve kalitesi ile lider sınıfında yerini alıyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

KIOXIA, 2 yıl önce piyasaya giren ve Toshiba’ nın bellek markası olarak kullanıldığını söyleyelim. Yani güçlü bir şirketin arkasında olduğunu vurgulamak istedik. Dünyanın fabrika konusunda büyükleri arasında yer alan SSD üretimi şirketin önemli kazanımlarını beraberinde sağladı. Japanya’ nın %100 yerli olduğu bu ürünün performans değerleri gayet başarılı.

İş ve oyun amaçlı kullanım imkanı veren modelin verilerini aşağıya bırakıyoruz. Başarılı değerleri olan bir marka ve biz daha önce farklı modellerde kullanım tecrübemiz oldu. Uzun zaman ve performaslı kullanım isteyenlerin kesinlikle ucuza kaçmamalarını öneriyoruz. Disk mi disk diyip geçmeyiniz.

KIOXIA Exceria Plus SSD özellikleri

500 GB, 1 ve 2 TB modellerinin veri bilgilerini ayrı ayrı paylaşıyoruz.

GB olan modelde okuma 3.400 ve yazma ise 2.500 MB / s olarak karşımıza çıkıyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

1 TB ve 2 TB olan ürünlerin değerleri aynı. Yazma 3.200 ve okuma ise 3.200 MB / s ve ayrıca max. yazmda da ve okuma da “IOPS” kapasitesine göre değişebiliyor.

“IOPS” 500 GB modelinde okuma içinde 420 Bin ve yazma da 570 Bin olarak belirtiliyor. Diğer iki modelde ise 680 Bin ve 620 Bin şeklinde vurgulanıyor. Bu değerin yüksek olmasının küçük dosyaların okunmasında ve yazmasında hız kazandırdığı belirtiliyor.

Yazma ömürlerine gelirsek bu iş alanında çok önemli bir konudur. 500 için 200 TB kadar ömür veriliyor. Diğerleri için 400 ve 800 TB söz ediliyor.

Toshiba KIOXIA Exceria Plus SSD performans incelemesi

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.