Türk kripto para 2020' de çıkabilir

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Türkiye kripto paraya 2020' de geçebilir. Gerekli çalışmalar için gelecek yıl planlamasına dahil edildi. Türk Bitcoin' i yolda geliyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Milli kripto para için yeni bir açıklama yapıldı ve 2020′ ye faliyette bulunabilir. Bir ara ortaya atılan sanal para için resmi gazate’ de yer verildi ve planlamaya alındı.

T.C. Merkez Bankası ile TÜBİTAK arasında ortak yapılacak çalışma sonucunda Türk Bitcoin süreci 2020′ de şekillenecek. 

Blockchain, bankacılık ve çok sayıda alan için önemli bir teknoloji olacağı beklenen bu yenilik için çoğu ülke ciddi yatırımlar yaptı. Ülkemizde bir zamanlar mesafeli davranılan Bitcoin için kollar sıvandı ve bu alanda geri kalmamak adına kendi kripto paramızın temelleri atılıyor.

Son gelişmelere göre tasarımda, yazılım tarafında ve geliştirme aşamalarında test süreçine geçileceği ve Cumhurbaşkanlığı’ nin 2020 yıllık programı kapsamına dahil edildiği resmen duyuruldu.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Rusya’ nın SWIFT için alternatif olması beklenen “SFPS” inceleme ve çalışmaları için bazı senaryolar ortaya koyuldu. Türkiye’ nin de “SPFS” geçiş yapıyor gibi değerlendirmeler yapılıyor.

Yeni teknoloji için daha güvenilir ve oteriter anlanda da daha sağlam bir zemine oturtulduğunda çoğu ülke ile bu teknoloji sayesinde çok sayıda anlaşmalar yapılacağı bekleniyor.

Türk kripto para 2020' de çıkabilir

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.