Türk Telekom DNS' lerine saldırı Google açılmıyor

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Türk Telekom, DNS saldırısı için basın açıklamasında bulundu. Siber saldırılar nedeniyle internet ve Google' un servislerine erişimde sorunlar yaşandığı doğrulandı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bugün öğleden sonra başlayan internet aksaklıkları için T.Telekom’ dan basın açıklaması geldi. DNS’ lere yapılan saldırılar nedeniyle bir dizi hizmette aksaklıklar olmuştur. Google servislerine erişimde aksaklıklar oluyor. Gmail ve Google açılmıyor gibi şikayetler geliyor.

Türk Telekom’ dan web sitesine açıklama eklendi. Sorumluluk bilinci ile yapılan açıklamada söz konusu aksaklıkların, dünyada çok sayıda devletin maruz kaldığı siber saldırıyla olmuştur. Direk DNS’ lerin hedef alınması söz konusu olduğu açıklandı. Konuyla alakalı siber uzmanlarının saldırıları durdurmak için hem içerde hem dışarıda internet trafiğinin normal halinde devam etmesi için yoğun çalışmıyorlar.

Ülkemizin en büyük siber güvenlik merkezinin Türk Telekom olduğunu ve bu saldırılardan kullanıcılarının etkilenmemesi için gerekli çalışmalar sürdürülüyor.

Yaşanan sıkıntılarla alakalı çok sayıda eleştiriler gelmekte. Bize göre çoğunun pek bu işlerle alakalı olmadıklarını düşünüyoruz. Ülkenin iletişim ağlarına yapılan saldırılar dünya genelinde çoğu ülkede yaşanabiliyor. En gelişmiş ülkelerde bu listede yer almakta.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

DNS hataları nedeniyle Google servislerinde yaşanan sorunların ilerleyen saatlerde çoğunlukla çözüleceğini düşünüyoruz.

Türk Telekom DNS' lerine saldırı Google açılmıyor

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak