Twitch oyun yayıncılığında yüzde 67 paya sahip

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Twitch' ın virüsle alakalı nedenlerden dolayı izlenme sayısında bu yıl büyük bir artışla karşılaşıldı. Kendi alanında şu an bir lider diyebiliriz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

2011 Yılında kurulan Twitch, izlenme süresi konusunda lider ve oyun yayıncılığı konusunda %67′ lik bir paya sahip olduğunu belirtelim. Son zamanlarda adı cinsel istismarlı hesapları kapatmayla anılıyor. Rekor diyebileceğimiz sayıda hesabı sildi.

Twitch, virüs çıkmasıyla büyük bir rekora ulaştı ve bugüne kadar ilk diyebileceğimiz 3 milyar saat izlenme rekoruna ulaştı. Bu bir çeyrekte ve başarının devamı da geldi.

2020 İkinci çeyrekte toplamda 5 milyar saati aştığı söylenen izlenme saatine ulaştı. Yayın alanında şu an lider diyebileceğimiz bir seviyede.

Son açıklanan verilere göre geçen yıl ile kıyaslandığında bu yıl %83 artış gözlenmiş ve şu an oyun yayıncılığında %67 küsürlük bir payı bulunuyor. Yayınlanan veriler toplamda izlenme verileri olduğunu belirtelim. Aynı alanda “YouTube Gaming Live” ise ikinci olduğu açıklandı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İlk çeyreğe baktığımızda:

  • Twitch, %58 
  • Y.Gaming Live %20
  • Facebook %11 
  • Mixer gider ayak %1.4

Bu arada Microsoft Mixer benzersiz denilen kanal artışında ise %31 oranına sahipti. Normal şartlarda paya biraz daha yüksekti ama son veri hizmeti sonlandırma kararı alındığından kaynaklı. İstatistik pay dağılımına baktığımızda farklı değerlerle de karşılaşacaksınız.

Twitch oyun yayıncılığında yüzde 67 paya sahip


Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2020, 15:15

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak