Ücretsiz abone yöntemi ile YouTube kanal çalma

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

YouTube ücretsiz abone gönderen siteler veya söyleyen kişilere dikkat! Son günlerdeki haberlere bakıldığında çok sayıda çalınan YouTube hesapları var.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Son zamanlarda artan ilegal içerik paylaşımı yapılan sitelerde satışa çıkan hackelenen hesapların boyutu ciddi şekilde arttı. Özellikle hacklenen YouTube hesaplarının satışı büyük alanlara ulaştı. İlegal forumlarda açılmış ilanlara baktığınızda büyük sayıda hesapların satışlarıyla karşılaşacaksınız. Dark denilen web’ de yok yok diyebiliriz.

Abone sayısının büyüklüğüne göre belirlenen fiyat aralığı legal satışların önüne geçiyor diyebiliriz. Ucuz yolla almak isteyenler veya hedefindeki bir kanalı almak isteyenler bu tarz yerlere uğramaya başladı. 

Çalınan hesapların bazıları için önce sahibi ile iletişime geçip fidye isteniliyor ve istenilen para ödenmediği takdirde hesaplar pazara açılıyor.

YouTube hesabı çalma yöntemlerinden bazıları:

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Sosyal mühendislikle alınan hesaplar
  • Mail ile gönderilen fake sayfalarla erişim
  • Mail ve web sitelerinden keylogger bulaştırma
  • Zayıf şifreler ve ek güvenlik doğrulamasına sahip olan hesaplar
  • Takipçi veya beğeni artışı için kandırılan kullanıcılar
  • İnternetten sohbet şeklinde görüşme sırasında karşının kullandığı cihazın açıklarını taratarak erişim

Ve dahasıyla denenen yöntemlerle ulaşılan çok sayıda hesap bulunuyor.

Bir güvenlik şirketinin yaptığı araştırmayı incelediğimizde, bu alana yoğun ilgi olduğunu ve teklif veren sayısınında her geçen gün arttığı belirtiliyor. Bu tarz hesapları daha çok abone sayısını arttıracağını söyleyenlerin yaptığı araştırmada vurgulanan konu başlıklarından biriydi. 

YouTube ücretsiz abonelik sağlayan sitelere üye olduktan sonra kayıt edilen bilgiler karşı tarafa anında ulaşıyor. Bu sistemlerde takipçi göndermek için site üzerinden erişim izni vermeniz istenilebiliyor. Bazıları ise yaptıkları fake bağlantı sayfasıyla ilgili sosyal hesaba giriş ekranı koyuyor ve girilen şifre çalınmış oluyor.

Hesabınızın çalınmaması için öneriler

Kesinlikle bunları yaparsanız kimse hesabınızı çalamaz diye bir şey diyemiyoruz. Ama tedbir sizden takdir Allah’ tan sözünü unutmayalım…

  1. Mail yoluyla, WhatsApp veya SMS yoluyla gelen bağlantıların güvenli olup olmadığından emin olmadan tıklamayınız.
  2. İnternette size ücretsiz aboneler sağlayacağını iddia eden web sitelerine ve kişilere itibar etmeyiniz. Böyle az bir sıkıntı çıkaracak sitelerin sayısı az olur ve onlarda karşılıklı bir şey sunarlar.
  3. Önemli hesapların şifrelerini hiç bir hesabınızda kullanmayınız.
  4. Önemli sosyal hesapların giriş bilgilerini başka alanlarda kullanmamanız gerekiyor.
  5. Her yerde kullandığınız e-posta hesabını önemli sosyal hesaplarda kullanmamaya özen gösterin. Kullandığınız bir mail hesabını da önem verilen sosyal medya hesaplarında tercih etmeyiniz. Ne kadar az kullanılırsa o kadar güvenli olur.
  6. Hesabınıza birden çok doğrulama yöntemlerini ekleyin. Örnek authenticator, telefon numarasıyla doğrulama, ek mail hesabı ekleme, girişte kod ile doğrulama ve dahası…

Ücretsiz abone yöntemi ile YouTube kanal çalma


Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2020, 02:23

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak